Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών τα capital controls - OlaDeka

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών τα capital controls

ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΡΕΥΝΑ

H ώρα της απόδοσης ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls ίσως έχει φτάσει, μετά τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα άρχισε μετά από αναφορές πολιτών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορουν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται υπό απόλυτη μυστικότητα εξετάζεται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων κι αυτό της έσχατης προδοσίας. Ουσιαστικά στο «στόχαστρο» βρίσκεται η περίοδος που ακολούθησε του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών.

Έχουν ήδη εξεταστεί περίπου δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγοι, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί  «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης», ενώ ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει ζητήσει και έχει ήδη στα χέρια του σχετικά στοιχεία (έγγραφα κλπ) από αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο εισαγγελέας «πέσει» πάνω σε ευθύνες  μελών των κυβέρνησης, η έρευνα θα σταματήσει και ως προς το συγκεκριμένο σκέλος θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Εκεί, με την αντιπολίτευση να έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για ανάγκη διερεύνησης της υποθεσης, επαφίεται πλεον στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτή επιτροπή , ή θα επιλέξει να οδηγήσει την υποθεση στο αρχείο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria