Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ιταλία – Κατέρρευσαν κτίρια - OlaDeka

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ιταλία – Κατέρρευσαν κτίρια

Εικόνες – βίντεο

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 07:41 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS που αναθεώρησε από 7,1 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά στο χωριό Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας, που είχε πληγεί από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, τρεις άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια στο χωριό Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε. Είναι καλά και φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα από το τελευταίο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου.

O σεισμός σημειώθηκε νοτιοανατολικά της Perugia. Το εστιακό βάθος του ήταν μόλις 1,5 χλμ. όπως αναφέρει το USGS. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Umbria μέχρι και την Ancona, ήταν η πόλη της Norcia, στην περιφέρεια της Perugia.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βενέδικτου της Norcia κατέρρευσε και έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή η οποία συνεχίζει να δονείται. Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, έχουν καταρρεύσει πολλά κτίρια.

Όσον αφορά τα κτίρια που κατέρρευσαν, πρόκειται κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει.

Eπαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται την βοήθεια των πυροσβεστών.

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria