Σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης, υποψήφιες και οι γιαγιάδες της Λέσβου - OlaDeka

Σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης, υποψήφιες και οι γιαγιάδες της Λέσβου

Οι Έλληνες νησιώτες, όπως οι γιαγιάδες της Λέσβου που είδαν τη φωτογραφία τους ενώ τάιζαν με μπιμπερό ένα μωρό προσφυγόπουλο να κάνει το γύρο του κόσμου, είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης που ανακοινώνεται σήμερα.

Η επιλογή γίνεται από λίστα 376 υποψηφίων- 228 φυσικά πρόσωπα και 148 οργανώσεις- η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα από το Όσλο της Νορβηγίας και ως συνήθως η νορβηγική Επιτροπή για τα Νόμπελ δεν αποκαλύπτει κανένα στοιχείο σχετικά με την επιλογή της.

Σύμφωνα με το ΑΡ, το στοιχηματικό σάιτ Unibet έδινε τις λιγότερες πιθανότητες στους νησιώτες που άνοιξαν τις καρδιές τους και τα σπίτια τους στους πρόσφυγες ενώ ένα άλλο σάιτ στοιχημάτων, το Paddy Power, είχε στην πρώτη θέση την οργάνωση διάσωσης «White Helmets» (Λευκά Κράνη) από τη Συρία ακολουθούμενη από τους Έλληνες.

Άλλες πιθανές υποψηφιότητες με χαμηλότερες όμως πιθανότητες θεωρούνται ο πάπας Φραγκίσκος, οι αρχιτέκτονες της ειρηνευτικής συμφωνίας στην Κολομβία, οι διαπραγματευτές της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν και ο Κονγκολέζος χειρουργός Denis Mukwege που θεραπεύει θύματα σεξουαλικής βίας στον εμφύλιο που μαίνεται στη χώρα.

Πέρσι η επιτροπή είχε αιφνιδιάσει απονέμοντας το Νόμπελ Ειρήνης στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας που βοήθησε στη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.

Σύμφωνα με το BBC, οι εθελοντές της Συρίας θεωρούνται η προτίμηση του κοινού ενώ η πρόταση υποψηφιότητάς τους συγκέντρωσε 304.000 υπογραφές.

Στη φωτογραφία είναι η Αιμιλία Καμβύση, μία από τις περίφημες γιαγιάδες της Λέσβου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria