ΠΟΕΔΗΝ: Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καστοριάς - OlaDeka

ΠΟΕΔΗΝ: Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καστοριάς

Λίστα με νοσοκομεία που καταρρέουν

Για ασθενείς που πεθαίνουν αβοήθητοι, για χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα αλλά και «κομπογιανίτες» μιλούν τα μέλη ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ που επανήλθαν χθες με νέα λίστα προβληματικών μονάδων σου ΕΣΥ…

• ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Χαλασμένοι οι Αξονικοί. Χειρουργήθηκε Ασθενής στα τυφλά με ράγεν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, χωρίς να γίνει αξονική.
• Ασανσέρ Νοσοκομείων Χαλασμένα. Ασθενείς μεταφέρονται σε ασανσέρ με σκουπίδια
• Πλαφόν στην Φαρμακευτική Δαπάνη.

Πεθαίνουν ασθενείς αβοήθητοι από τα λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας. Οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας γίνονται μπαλάκι από το ένα εφημερεύον Νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να βρουν τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα.

Τα ιατρικά μηχανήματα στην πλειονότητά τους είναι ασυντήρητα παλαιάς τεχνολογίας. Όταν χαλάσουν αραχνιάζουν. Δεν επισκευάζονται. Δεν αντικαθίστανται με καινούργια νέας τεχνολογίας. Μένουν επ’ αόριστο εκτός λειτουργίας, επειδή τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για αγορά ανταλλακτικών και επισκευή τους. Τα ταμεία των νοσοκομείων είναι μείον.

Πολλά ιδρύματα της χώρας προσφέρονται να δωρίσουν στα δημόσια νοσοκομεία, ιατρικά μηχανήματα. Θέτουν όμως προϋποθέσεις επειδή πήραν χαμπάρι την ανικανότητα της κυβέρνησης. Όπως το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου που θέλει να δωρίσει επτά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα. Ανακοινώνονται χιλιάδες προσλήψεις και όμως το προσωπικό μειώνεται. Επί των ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μειώθηκε κατά 7.965 υπαλλήλους. Ανακοινώνονται αυξήσεις της κρατικής χρηματοδότησης και όμως η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται 350 εκατ. ευρώ εφέτος, σε σχέση με πέρυσι.

Μετά το καραβάνι της Υγείας που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση αύξηση του ορίου δαπανών των νοσοκομείων 10 και 20 εκατ. ευρώ για συγκεκριμένες δαπάνες. Όμως πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ. Το μόνο που έκαναν είναι να διαμορφώσουν το όριο δαπανών στο 100% επί των εγκεκριμένων πιστώσεων των νοσοκομείων του έτους 2016, συνολικού ύψους 1,156 δις ευρώ. Πέρυσι ήταν 1,5 δις. Στην αρχή του έτους το όριο δαπανών καθορίζεται στο 90%. Πάγια τακτική των κυβερνήσεων, όχι μόνο εφέτος αλλά και τα προηγούμενα έτη είναι το όριο δαπανών στο τέλος κάθε έτους να διαμορφώνεται στο 100%. Τα Νοσοκομεία τέλος του έτους σε ληξιπρόθεσμα θα οφείλουν πάνω από 1,5δις ευρώ. Και όμως ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει η άμεση εκταμίευση της δόσης του 1,8δις ευρώ που προορίζεται για εξόφληση ληξηπρόθεσμων οφειλών. Δεν νοιάζονται που στα Νοσοκομεία πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους οι δωρητές συμπεριλαμβάνουν απαράβατο όρο στις Δωρεές, η προσφορά των μηχανημάτων να γίνεται όταν είναι έτοιμοι οι χώροι υποδοχής και να είναι στελεχωμένοι με το κατάλληλο προσωπικό. Θέλουν έτσι να εξασφαλίσουν την άμεση λειτουργία τους και όχι να αραχνιάζουν στις ζελατίνες.

Μετά το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση των ιατρικών μηχανημάτων των Δημοσίων Νοσοκομείων ευαισθητοποιήθηκαν πολίτες, σύλλογοι, φορείς, οι οποίοι προσφέρθηκαν να επισκευάσουν ιατρικά μηχανήματα ΔΩΡΕΑΝ. Από την κυβέρνηση φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μόνο που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση είναι να βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ.

Στο ΑΧΕΠΑ 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι εκτός λειτουργίας. Καμία ενέργεια από τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ ή τους υπουργούς Υγείας να εκκινήσουν τη διαδικασία επισκευής ή την αγορά νέων. Ευαισθητοποιήθηκε ιδιώτης ο οποίος προσφέρει δωρεάν την επισκευή των 6 εκ των 11 μηχανημάτων.

Το ΑΧΕΠΑ είναι το νοσοκομείο που οι ασθενείς για να χειρουργηθούν αγόραζαν μέχρι πρόσφατα τα υλικά τους (έως ότου το αποκαλύψουμε). Κάηκε η δωρεά των υλικών χειρουργείων από τους ίδιους τους Ασθενείς, μετά τη δημόσια κατακραυγή. Τι έγινε έκτοτε; Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία εκτινάχθηκε.

Οι αξονικοί τομογράφοι των νοσοκομείων είναι παλαιοί στην πλειονότητα, μονοτομικοί και τακτικά εκτός λειτουργίας. Μεγάλος κερδισμένος ο ιδιωτικός τομέας. Μεγάλοι χαμένοι οι Ασθενείς που πληρώνουν συμμετοχή 20 ευρώ από τη τσέπη τους για κάθε αξονική και ο ΕΟΠΥΥ πάνω από 50ευρώ για κάθε αξονική. Μάλιστα οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνεχώς από την τσέπη τους, επειδή κάνουν τακτικό διαγνωστικό έλεγχο.

Με Δελτίο Τύπου αναδείξαμε ότι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους, οι οποίοι είναι εκτός λειτουργίας. Ο ένας αν και πιο καινούργιος είναι χαλασμένος εδώ και 1,5 χρόνο. «Έβγαλε σκουλήκια» είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος περιγράφοντας την κατάσταση.

Ο δεύτερος παλαιότερος είναι χαλασμένος εδώ και δύο μήνες. Ακόμη ξεκουράζεται χαλασμένος.
Μετά την ανάδειξη του ζητήματος από την ΠΟΕΔΗΝ 31/8/2016 έφθασε η λυχνία Δωρεά από την Εθνική Τράπεζα. Περιμέναμε να ασχοληθούν, να διαθέσουν λίγα ευρώ προκειμένου να επισκευαστεί και να λειτουργήσει. ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ στην Ελλάδα του κου ΤΣΙΠΡΑ και των ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, που επάξια κερδίζουν τον χαρακτηρισμό ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΙΤΕΣ του ΕΣΥ. Ακόμη είναι χαλασμένος επειδή δεν αγοράζουν λίγα ακόμη απαραίτητα ανταλλακτικά.

Έλλειψη χρημάτων στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.
Στάση ιατρικών μηχανημάτων (αξονικοί εν προκειμένου).

Οι ιατροί κατά τις εφημερίες του νοσοκομείου (Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών) είναι αναγκασμένοι άκρως επείγοντα περιστατικά να τα χειρουργούν στα τυφλά (όχι μόνο στο Σισμανόγλειο). Χωρίς να προηγείται διάγνωση με αξονική τομογραφία.

Αναφέρουμε συγκεκριμένη περίπτωση ασθενούς τον περασμένο μήνα:
Ασθενής προσήλθε στην εφημερία με ραγέν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (εσωτερική αιμορραγία). Άκρως επείγον περιστατικό. Κρίθηκε από τους αγγειοχειρουργούς ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν θα αντέξει την ταλαιπωρία, να μεταφερθεί για αξονική τομογραφία στο Αμαλία Φλέμιγκ.

Η ταλαιπωρία κατά την διακομιδή θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του καθ’ ότι είχε εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργήθηκε στα τυφλά από τους αγγειοχειρουργούς του νοσοκομείου, χωρίς να γνωρίζουν το αγγείο που αιμορραγεί. Ευτυχώς ήταν τυχερός και σώθηκε και φυσικά άριστοι στη δουλειά τους οι αγγειοχειρουργοί!!!

Άλλοι όμως ασθενείς επείγοντα περιστατικά δεν είναι το ίδιο τυχεροί. Χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της καθυστέρησης στη διάγνωση και της ταλαιπωρίας κατά την διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο ή ιδιωτικό κέντρο για διάγνωση. Γίνονται ακόμη και αεροδιακομιδές από νησιωτικές και ορεινές περιοχές λόγω έλλειψης αξονικών τομογράφων. Πόσα λοιπόν επείγοντα περιστατικά δεν κατέληξαν εξαιτίας αυτής της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης των παραμυθάδων; Μπρος γκρεμός (καθυστέρηση στη διάγνωση) και πίσω ρέμα (χειρουργείο στα τυφλά) για τους ασθενείς.

Αναφέρουμε ενδεικτικά Νοσοκομεία που πρώτα πεθαίνουν οι Ασθενείς και μετά θάνατον γίνεται διάγνωση:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Προβλήματα σε όλον τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λόγο μη συντήρησης, λόγο έλλειψης χρηματοδότησης.

Μ.Τ.Ν. Λειτουργεί στα όρια της, χρειάζονται αντικατάσταση τα κρεβάτια, τα μηχανήματα λόγο παλαιότητας, καθώς και του συστήματος καθαρότητας του νερού.

 

Δείτε όλη τη λίστα των νοσοκομείων στο enallaxnews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria