Οι πιο σημαντικές προτάσεις για τα Ραγκουτσάρια 2017 – Θα είναι τα πιο πετυχημένα των τελευταίων ετών - OlaDeka

Οι πιο σημαντικές προτάσεις για τα Ραγκουτσάρια 2017 – Θα είναι τα πιο πετυχημένα των τελευταίων ετών

Χρυσούλα Κυρατζή

Ενώ διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, μία πρώτη αίσθηση των Ραγκουτσαριών 2017 είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε χθες το βράδυ όσοι παρευρεθήκαμε στην πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου, Συλλόγων, μπουλουκιών και απλών πολιτών, στο σπιτάκι της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο, κ. Λάζαρο Ζήση.

 

Στην συνάντηση, η οποία είχε αρκετά μικρή συμμετοχή, ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, καθώς και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανωμένες παρέες της πόλης.

 

Στην συζήτηση παρέστη ο πρώην Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίος με την εμπειρία της διοργάνωσης των προηγούμενων ετών, έδειξε ιδιαίτερη προθυμία να συμβάλλει καθοριστικά και στη φετινή διαδικασία.

 

Βασικό πρόβλημα παραμένει το οικονομικό...με τους εκπροσώπους των μπουλουκιών να προτείνουν τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κωδικού χρηματοδότησης, αποκλειστικά για τις ανάγκες των Ραγκουτσαριών.

 

Οι προτάσεις που ξεχωρίσαμε:

♦ Προβολή/προωθηση των Ραγκουτσαριών με αντιπροσωπεία καρναβαλιστών στα Ιωάννινα, αντί της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται σχετική εκδήλωση τα τελευταία χρόνια…. Στόχος το άνοιγμα σε «νέες αγορές» επισκεπτών!

Κάλυψη των «νεκρών ωρών» των δύο πρώτων ημερών – από τις 15.00 και μετά- όπου παρατηρείται ερημιά στους δρόμους και τις πλατείες, μέχρι τις 19.00 που βγαίνουν οι πρώτες παρέες.

Προτείνεται να υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις στις πλατείες της πόλης, σε συνεργασία των σχολείων και των Συλλόγων της περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι τουρίστες – οι οποίοι ψάχνουν τα Ραγκουτσάρια από νωρίς το απόγευμα – να βρουν Καρναβαλικές εκδηλώσεις να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους.

♦ Άμεσος καθαρισμός της Μητροπόλεως, αλλά και των στενών της πόλης,  όπου μαζεύεται πλήθος Καρναβαλιστών.

♦ Υποχρεωτική «κάθοδος» στην Πλατεία Ντολτσό, μετά το τέλος της Παρέλασης, των παρεών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι. Με αυστηρή αστυνόμευση, για αποφυγή ατυχημάτων και παρεξηγήσεων.

Συνεργασία Συλλόγων και εθελοντών για διαμοιρασμό ενημερωτικών φυλλαδίων σε τουρίστες. Ο «χάρτης των μπουλουκιών», θα κατευθύνει τους επισκέπτες της πόλης μας, σε σημεία όπου θα βρίσκονται μπουλούκια.

Απαγόρευση μικροπωλητών  κατά μήκος της Μητροπόλεως. Στοίχημα η ενοικίαση μερίδας άδειων καταστημάτων της πόλης, τις ημέρες του Τριημέρου.

♦ Βελτίωση της εικόνας της «Πύλης των Ραγκουτσαριών«.

Έγκαιρος στολισμός της πόλης. Στα περσινά μοτίβα, τα οποία προκάλεσαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

Προβολή/Διαφήμιση των Ραγκουτσαριών σε ΜΜΕ νομών εκτός Καστοριάς.

♦ Τοποθέτηση ρολογιών countdown σε κομβικά σημεία…

♦ Συγκρότηση επιτροπής Ραγκουτσαριών.

11-29

Ο κ. Βελέντζας, εκπροσωπώντας τα «Παρτάλια» έθεσε πολύ σημαντικά θέματα και προβλήματα των μπουλουκιών…παρόντες και εκπρόσωποι άλλων ομάδων & πολιτών. 2-9

887299-2

14317339_740841319388588_2840803454350825771_n-2

14570386_1880470572177026_764815987043944483_n-4

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα κάνει το καλύτερο δυνατό, για την πετυχημένη διοργάνωση των Ραγκουτσαριών 2017.

9-4

Εκπρόσωποι ιστορικών παρεών, του Όρμου Καστοριάς, ο Δήμος , η κα Μαρούλα Γκαμπέση και πολίτες που αγαπούν το θεσμό, χαρίζουν το πιο θερμό τους χαμόγελο για τα φετινά Ραγκουτσάρια. 

1-1-8

Η επιτροπή Ραγκουτσαριών, είναι ήδη, γεγονός…

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν νέες συγκεντρώσεις για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Φέτος το στοίχημα της επιτυχούς διοργάνωσης είναι τεράστιο, καθώς τα Ραγκουτσάρια θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή!

Αν αγαπάτε το μεγαλύτερο και ιστορικότερο θεσμό της πόλης μας, αποκτήστε ενεργό ρόλο στη φετινή διοργάνωση!

Βίντεο από την συνάντηση από τα «Ραγκουτσάρια Καστοριάς»

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria