Μοσκοβισί: Μετά από δυσκολίες οδεύουμε σε success story - OlaDeka

Μοσκοβισί: Μετά από δυσκολίες οδεύουμε σε success story

ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ EUROGROUP

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το σημερινό Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η Κομισιόν θα καταθέσει θετική εισήγηση για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων που όφειλε να ολοκληρώσει η Αθήνα για να λάβει τη δόση και κανονικά, αυτό αρκεί για την αποδέσμευση των χρημάτων.

«Επιτέλους, μετά από καιρό και δυσκολίες, οδεύουμε σε ένα success story. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε τα χρήματα στην Ελλάδα. Τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί, βεβαίως πολλά έγιναν την τελευταία στιγμή -όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα- αλλά είμαστε σε καλό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο ενδεχόμενο «σπάσιμο» των 2,8 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα, όπως ανέφεραν νωρίτερα αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα οδηγήσει στην έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εάν όλα πάνε καλά έως το τέλος του έτους μπορεί να επιτευχθεί συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του χρέους και με συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Η συνεργασία των θεσμών με την Αθήνα είναι καλή αν και υπάρχουν προβλήματα, αλλά η Ελλάδα προχωρά τις μεταρρυθμίσεις από τον Ιούλιο του 2015 και ευελπιστώ μέχρι το τέλος του 2016 να έχουμε συνολική συμφωνία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που αναλάβουν οι Έλληνες την ευθύνη τους, θα αναλάβουμε κι εμείς τη δική μας που είναι η ελάφρυνση του χρέους».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria