Κίνηση Ευάγγελου Βενιζέλου - Η ματιά του Ελεύθερου Σκοπευτή - OlaDeka

Κίνηση Ευάγγελου Βενιζέλου – Η ματιά του Ελεύθερου Σκοπευτή

Του θανάση Μπατσόπουλου

Κύκλο ιδεών για την ανασυγκρότηση της χώρας ονομάζει την κίνησή του ο κατά τα άλλα έμπειρος πολιτικός Ευάγγελος Βενιζέλος και παρόλο που οι ιδέες είναι αφηρημένες έννοιες με την ομιλία του στην Καστοριά ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένος για το τι επιδιώκει.

Άλλωστε το ετερόκλητο ακροατήριο του που παραβρέθηκε στην εκδήλωσή του έδωσε αναμφίβολα την γεύση από μια συντονισμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για να μεταπειστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος και να ενταχθεί όπως ο ίδιος το δήλωσε είτε σε έναν νέο κομματικό φορέα είτε γιατί όχι στην Νέα Δημοκρατία σε καμία περίπτωση όμως στο ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος.

Υποθέτουμε από τις φήμες που κυκλοφορούν πως αποτελεί μια παράλληλη κίνηση με αυτήν που επιδιώκει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να κάνει άνοιγμα ειδικότερα προς το ταλαίπωρο κέντρο ακόμα – ακόμα και με μεταγραφές στελεχών άλλων κομμάτων που το εκφράζουν.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός το ότι παλαιά  και νέα ηγεσία της Βουλής , των τοπικών Δήμων και Αντιπεριφέρειας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και είναι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας αλλά και αυτοί του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ χωρίς παρεμβάσεις και συντονισμούς από τα κόμματά τους .

Ήταν και η ίδια φρασεολογία του Ε. Βενιζέλου που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στην κυβερνώσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της.

Ήταν ίδια διάθεση που είχε πάντα σαν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά να στηρίζει χωρίς καμία παρεκτροπή την τότε πολιτική που ήταν κοντά σε έξοδο από μνημόνια και την έξοδο στις αγορές, που όμως κανείς μας δεν ξεχνάει πως όλοι τους είναι συμμέτοχοι στις ευθύνες για εκεί που έχει οδηγηθεί η χώρα με αρχιτέκτονα του ΕΝΦΙΑ τον κύριο Βενιζέλο.

Και η σημερινή προσπάθεια δεν έχει καμία διαφορά, δεν διαθέτει κανένα καινούριο στοιχείο από την παλαιοκομματική νοοτροπία του παρελθόντος. Μας δίνει την δικιά του ερμηνεία η άποψη του Βενιζέλου που διατύπωσε στην ομιλία του πως η χώρα έχει ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση που όμως θα την συγκροτούν παλιές πολιτικές δυνάμεις γιατί μόνον τέτοιες δυνάμεις όπως το αιτιολόγησε έβγαλαν από τα μνημόνια άλλες χώρες.

Όμως το προσκλητήριο ιδεών προς όλους τους πολίτες με όσα μας είπε είναι απόμακρο από τον ρεαλισμό της τέλειας εξάρτησης της χώρας όπως εκεί την οδήγησαν όλοι τους με τις πολιτικές τους και άλλοι είναι αυτοί που καθορίζουν τις τύχες μας πια, άλλοι χωρίς καθόλου να κρύβονται κυβερνούν αυτή την χώρα.

Επομένως κατά την ταπεινή μας άποψη καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ξέχωρες πολιτικές αντίθετες ακόμα και από τα όσα συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο που όλοι τους με τους 230 ψήφους το ενέκριναν αλλά και από όσα απαιτούν πιεστικά οι δανειστές μας.

Το ερώτημα όμως που έχουμε να κάνουμε στον τοπικό Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ η εκδήλωση αυτή τελεί υπό την έγκριση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ; Αν ναι έχει καλώς ο συντονιστικός του ρόλος στην εκδήλωση .

Αν όμως όχι θα πρέπει  να αιτιολογηθεί . Αν όχι τότε το ΠΑΣΟΚ κατακερματίζεται και οδηγείται σε επικίνδυνους ατραπούς.

Από την μια μεριά το ΚΙΔΗΣΟ του Γεωργίου Παπανδρέου και από την άλλη ο Κύκλος Ιδεών του κυρίου Βενιζέλου είναι καίρια χτυπήματα στην καρδιά της ύπαρξής του.

Χωρίς όμως καμία επιφύλαξη θα λέγαμε παρακολουθώντας τις τελευταίες προθέσεις και απαιτήσεις και του ΔΝΤ και των ευρωπαίων που δεν μπορεί να μην είναι γνώστες και στον κύριο Βενιζέλο και στο Ποτάμι του Θεοδωράκη και σε αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οι προσπάθειες όλων αυτών δεν είναι για να υπηρετήσουν τον λαό και να λύσουν τα προβλήματα των οκτώ χρόνων που δημιούργησαν τα τρία μνημόνια εφαρμόζοντας άλλες πολιτικές.

Είναι για να ξανά αναρριχηθούν στην εξουσία και τις αναπαυτικές πολυθρόνες της.

Μια εξουσία που τους την αφαίρεσε ο λαός νοιώθοντας προδομένος από τις πολιτικές τους.

Αν το μετάνιωσε ας το εκφράσει με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Όχι όμως επειδή θα τους επηρεάσει ο Κύκλος Ιδεών του κυρίου Βενιζέλου.

 

Του θανάση Μπατσόπουλου

 

MPATSOPOYLOS-750

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria