Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός» - OlaDeka

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» 20-22 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» 20-22 Οκτωβρίου 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που διοργανώνει η Γενική ∆ιεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.

Το θέμα της φετινής εκστρατείας «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» εμπνέεται από τον Προμηθέα ∆εσμώτη του Αισχύλου και, επομένως, οι δράσεις αφορούν στις μεταμορφώσεις της φωτιάς, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν το διττό της χαρακτήρα: αιτία καταστροφής αφενός, αλλά αφετέρου διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς διοργανώνει θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού και στο ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Απόζαρι Καστοριάς. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού

Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 (10π.μ. -12μ.μ.)
Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Κεραμικά σκεύη. Από την κουζίνα στην αιωνιότητα». Βιωματική προσέγγιση των μαθητών στον τρόπο κατασκευής και διακόσμησης των αγγείων και τις πολλαπλές χρήσεις τους στο πέρασμα των αιώνων μέσα από διάφορες προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους Ορεστικού.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 (12 μ.μ.- 1μ.μ.) Θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό.

Υπεύθυνοι εκδηλώσεων: Ανδρομάχη Σκρέκα, Στέλλα Κοντοπούλου Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2467088200 και 2467026781

Ναός Εισοδίων Θεοτόκου στο Απόζαρι Καστοριάς

Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 (10π.μ. -12μ.μ.)
Εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «Η φωτιά ως σύμβολο κάθαρσης στο θρησκευτικό βίο». Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον καθαρτήριο ρόλο της φωτιάς στη βυζαντινή αγιογραφία και τέχνη μέσα από αντίστοιχες απεικονίσεις στο νάρθηκα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 (12 μ.μ.- 1μ.μ.) Θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης : Χαρά Σαρρηγιαννίδου, Αμαλία Γκιμουρτζίνα Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2467088200

Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria