Γιάννης Μπαλάφας από την Καστοριά: Ξεκινάει η συζήτηση για το χρέος - Πότε θα τελειώσουν τα capital controls - OlaDeka

Γιάννης Μπαλάφας από την Καστοριά: Ξεκινάει η συζήτηση για το χρέος – Πότε θα τελειώσουν τα capital controls

Στην Καστοριά βρίσκεται από το Σάββατο το πρωί ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι η κυβέρνηση σε αντίθεση με το πρώτο διάστημα της θητείας της, τώρα ξέρει που πρέπει να πάει και συντεταγμένα προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή υπάρχει ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης. «Σε πρώτη φάση τελειώνουμε με τα προαπαιτούμενα και εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δισ. από τα οποία τα 1,7 δισ. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία, δεύτερο βήμα, αρχίζει η αξιολόγηση για τα εργασιακά και είναι μια δύσκολη μάχη αλλά πιστεύουμε ότι θα κερδηθεί, τρίτον αρχίζει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση και την ελάφρυνση του χρέους, για πρώτη φορά γίνεται αυτό το πράγμα, έτσι ώστε να μπούμε στο 2017 με αναπτυξιακή ανάκαμψη με έκδοση ομολόγων, ξεπέρασμα των capital controls και ρευστότητα στην αγορά για να μπούμε στο 2018 στο τέλος του οδικού αυτού χάρτη με τη χώρα μας να μπάινει σε μια οικονομική κανονικότητα».

Αναφορικά με τις εκλογές δήλωσε πως δεν είναι κάτι που θέλει ο λαός και άρα θα γίνουν όπως επιτάσσει το Σύνταγμα το 2019

Από την πλευρά της η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου δήλωσε πως το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, και εξέφρασε την άποψη ότι θα δώσει μια νέα πνοή και στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην δυναμική της κυβέρνησης.

Αύριο το πρωί στις 9:30 ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους Καστοριάς, Ανέστη Αγγελή, Άργους Ορεστικού, Πάνο Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου, Πασχάλη Γκέτσιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria