VIDEO: ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ - OlaDeka

VIDEO: ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Για πρώτη φορά η Καστοριά μπαίνει στο παιχνίδι

ergose

«Για πρώτη φορά η Καστοριά μπαίνει στο παιχνίδι» αυτή είναι η χαρακτηριστική φράση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου που δίνει το στίγμα των εξελίξεων. Με τη σημερινή συνέντευξη τύπου το oladeka.com επαληθεύεται πανηγυρικά. Όταν τα γράφαμε τότε κάποιοι προσποιούνταν τους αδιάφορους για να μην αβαντάρουν τα γραφόμενα του oladeka, (πόσο παράξενο!) και άλλοι μας λοιδορούσαν ως φαντασμένους, αιθεροβάμονες και αερολόγους… Σήμερα όλοι στριμώχνονται για να αγγίξουν το άγιο κάδρο της σοβαρής και επίσημης εξέλιξης της σύνδεσης της Καστοριάς με ένα τεραστίων διαστάσεων δίκτυο σιδηροδρομικών συγκοινωνιών και όλοι θέλουν να μοιραστούν λίγα κομμάτια από την είδηση του σχεδιασμού για το μεγαλόπνοο έργο το οποίο σκοπό έχει να καταστήσει το νομό Καστοριάς σύγχρονο διακομεταμιστικό κόμβο ενταγμένο στο διευρωπαϊκό δίκτυο.

Να τονιστεί ότι το τρένο που θα κατευθύνεται από και προς την Καστοριά με αφετηρίες από την Κωνσταντινούπολη έως όλη τη Δυτική Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικό και αυτό γιατί πρέπει να είναι σύμφωνο με τις ευρωπαικές οδηγίες και προδιαγραφές.

“Δεν λέμε ότι θα σφυρίξει το τρένο αύριο στην Καστοριά, αλλά για πρώτη φορά γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια”

 “Δεν λέμε ότι θα σφυρίξει το τρένο αύριο στην Καστοριά, αλλά σας δηλώνω ξεκάθαρα πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για να αναπτυχθεί το Σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας” δήλωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας.

Ο κ. Βούρδας εξήγησε πως το βασικότερο στοιχείο του σχεδίου είναι η ένταξη του έργου στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, κάτι που αποτελεί και το βασικό όπλο για να μπορούμε να ελπίζουμε σε έγκριση και χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Από την πλευρά της η Ολυμπία Τελιγιορίδου σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχέδιο παίρνει σάρκα και οστά και οι αποσπασματικές προσπάθειες μετατρέπονται σε ουσιαστική πρόταση που θα αποτελέσει πολιτική επιλογή για την σύνδεση του Νομού με το Σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

ERGOSE_XARTHS-vourdas

Αναφορικά με την πορεία της πρότασης, τo Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η ΕΡΓΟΣΕ έχει καταθέσει την πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA II «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Τα τρία εμπλεκόμενα μέρη στην κατάθεση της πρότασης είναι η ΕΡΓΟΣΕ (ως leading company), ο ΟΣΕ και το Αλβανικό Υπουργείο Μεταφορών. Η σιδηροδρομική ενότητα “Κρυσταλλοπηγή – Πόγραδετς” έχει συνολικό μήκος περίπου 130 χιλιομέτρων εντός της ελληνικής και αλβανικής επικράτειας και έχει αναγνωριστεί ως μέρος του σχεδιασμού του προγράμματος “TEN-T Connecting Europe”.

Ο σκοπός της μελέτης βιωσιμότητας, είναι να συλλεγούν οι σχετικές πληροφορίες από όλους τους βασικούς εμπλεκόμενους φορείς, να αξιολογηθεί η μελλοντική κοινωνικοοικονομική και χρηματοοικονομική βιωσιμότητα της νέας αυτής σιδηροδρομικής σύνδεσης και οι κύριες επιπτώσεις της. Το πεδίο εφαρμογής της μελέτης καλύπτει τόσο τους επιβάτες όσο και τα φορτία.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σ. Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς Αν. Αγγελής, η υποψήφια με τους ΑΝΕΛ, Σουλτάνα Παπαθωμά, σύσσωμη η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, ο Αντιπερειφεριάρχης Δ. Μακεδονίας Παιδείας -Πολιτισμού -Τουρισμού και Αθλητισμού Θεόφιλος Ζυμπίδης, και ο πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δ. Μακεδονίας,Παναγιώτης Κώττας.

Όλες οι λεπτομέρειες για την πορεία του έργου στο βίντεο που ακολουθεί:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria