Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Καρυπίδης για ναυταθλητικό – πρόστιμο άμμου στην πλαζ – φυσικό αέριο στην Καστοριά – tap και εταιρική ευθύνη – φράγμα Νεστορίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμόπουλου για την αναμόρφωση του ναυταθλητικού κέντρου, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμόπουλου, εκπροσώπων του δήμου και της διοίκησης του ναυταθλητικού κέντρου, εκπροσώπου της πολιτείας και των προέδρων των δύο ναυτικών ομίλων, του εκπροσώπου της κωπηλατικής ομοσπονδίας και άλλων παραγόντων.

Την ευθύνη για την πρόταση είχε η ΑΝΚΟ με τους εκπροσώπους και μελετητές της, οι οποίοι παρουσίασαν μια προεργασία που στηρίζεται περισσότερο σε μια παλιά μελέτη που είχε εκπονήσει ο δήμος Καστοριάς. Στην εισήγηση που έγινε εστιάστηκε το ενδιαφέρον για τη χρήση του ναυταθλητικού κέντρου μόνο για διεθνείς κωπηλατικούς αγώνες και προπονήσεις εθνικών ομάδων της Ελλάδος και ξένων κρατών.

Με δική μας παρέμβαση (προσωπικά του Θανάση Μπατσόπουλου) επισημάνθηκε το γεγονός του αποκλεισμού των αθλητών του ναυτικού ομίλου Καστοριάς, από το δικαίωμα προπόνησης στο ναυταθλητικό κέντρο. Θυμίζουμε ότι με ενέργειες του ναυτικού ομίλου Καστοριάς πριν απο 25 χρόνια, ζητήθηκε απο το υπουργείο εθνικής άμυνας η παραχώρηση του χώρου αυτού για χρήση από τον ΝΟΚ, καθώς και με ενέργειες του ΝΟΚ η ολυμπιακή επιτροπή ενέκρινε κονδύλιο για προολυμπιακή προετοιμασία στον χώρο αυτό, το οποίο ο δήμος Καστοριάς είχε μεν δικαίωμα διαχείρισης αλλά πέραν τούτου δεν είχε κανένα δικαίωμα οικειοποίησης του χώρου όπως έπραξε αργότερα.

Ως εκ τούτου, είναι αδικία να μη συμπεριλαμβάνει η μελέτη το δικαίωμα στους αθλητές του ΝΟΚ να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις αυτές για την προπόνηση τους.

Την παρατήρηση αυτή αποδέχτηκε ο περιφερειάρχης λέγοντας πως “πρώτα θα ενδιαφερθούμε για τα παιδιά της Καστοριάς και μετά για οτιδήποτε άλλο”.

Στο ίδιο θέμα συνηγόρησε και ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ κ. Αμανατίδης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως τα παιδιά του ΝΟΚ δεν μπορεί να διωχθούν από το σπίτι τους.

Επίσης ο κ. Καρυπίδης τόνισε για την διαχείριση του ναυταθλητικού κέντρου θα δημιουργηθεί ευρεία επιτροπή στην οποία, εκτός των άλλων, θα συμμετέχουν και παράγοντες της κωπηλασίας, που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Στην παρουσίαση συμπεριλαμβάνονταν, πέρα από έργα που εξυπηρετούν την κωπηλασία, και μια πισίνα κολύμβησης και γήπεδο μπάσκετ. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις υπήρχαν άνθρωποι που απέρριψαν το να υπάρχουν στο ναυταθλητικό κέντρο τέτοιες εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν εμπόδιο για την εύρυθμη λειτουργία του ναυταθλητικού κέντρου. Επίσης, στην πρόταση συμπεριλαμβάνονται χώροι εστίασης και εξυπηρέτησης για 40 περίπου αθλητές, καθώς επίσης και εγκαταστάσεις στην παράκτια περιοχή της λίμνης που υπάρχουν απαγορευτικές διατάξεις για οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις με προσπάθεια να επιτραπεί η τοποθέτηση προβλητών για την εξυπηρέτηση των κωπηλατών και των λέμβων τους.

Στις προτάσεις αυτές έκανε παρέμβαση ο εκπρόσωπος της κωπηλατικής ομοσπονδίας Κώστας Παπαγιάννης ο οποίος, εκτός των άλλων, ζήτησε να προστεθεί και μια αίθουσα συνεδριάσεων.

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης με τον αντιπεριφερειάρχη και τον εκπρόσωπο του δήμου, ο κ. Καρυπίδης πέρα από το θέμα του ναυταθλητικού κέντρου, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τον TAP και την παραχώρηση φυσικού αερίου στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό, αναφερόμενος στις ενέργειες που έχει κάνει η περιφέρεια και πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δημιουργία φορέα που θα δημιουργηθεί. Για το θέμα της εταιρικής ευθύνης και των έργων στα οποία θα διατεθούν τα κονδύλια από τον tap δήλωσε ότι το μόνο που έχει κλειδώσει είναι είναι το μεταπτυχιακό. Όσοι πιστεύουν ότι έχουν αδικηθεί και θέλουν να αναφερθούν στις προτάσεις, θα ακουστούν και θα συζητήσουμε τα θέματα – ενστάσεις, είπε.

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του φράγματος Νεστορίου και στην καθυστέρηση των εργασιών, τονίζοντας πως τα παιχνίδια των εργολάβων δεν θα γίνουν ανεκτά και οι εργασίες θα συνεχιστούν σύντομα .

Έπειτα, απάντησε στην ερώτηση όσον αφορά το πρόστιμο που επεβλήθη στον δήμο Καστοριάς για την άμμο στην πλαζ, δικαιολογώντας τον κ. Πετρόπουλο πως οι ενέργειες του οφείλονταν στην μεγάλη του αγάπη για την πόλη και την λίμνη, όμως τονίστηκε πως ο κ. Πετρόπουλος θα έπρεπε να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία. Δεν δόθηκε διευκρινιστική απάντηση στο ερώτημα αν θα πληρωθεί ή όχι το πρόστιμο. Όσο για το πρόστιμο περί της μόλυνσης του Αλιάκμονα τόνισε ότι υπάρχει εισήγηση στον αρμόδιο της περιφέρειας για το περιβάλλον κ. Αλβανό ο οποίος έχει ορίσει τακτό χρονικό περιθώριο στον δήμαρχο Άργους Ορεστικού την διευθέτηση του θέματος του Αλιάκμονα.

Για το oladeka

Θανάσης Μπατσόπουλος

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria