Κίμων Μηταλίδης: Αυτό που αγανακτεί τη βάση, είναι η πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας - OlaDeka

Κίμων Μηταλίδης: Αυτό που αγανακτεί τη βάση, είναι η πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας

Η τοποθέτηση του Κίμωνα Μηταλίδη στην 1η Σύνοδο Προέδρων και Στελεχών του Οργανωτικού στο Νομό Καστοριάς

Καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου τα μέλη του Οργανωτικού που βρίσκονται σήμερα στην Καστοριά.

Η ουσία αυτών των συναντήσεων όπως η σημερινή είναι για να βγάλουμε όλοι χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και για να γίνουμε κυριολεκτικά όλοι σοφότεροι.

Από την άλλη ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι να μεταφέρουμε εμείς στους ανθρώπους των κεντρικών τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην περιοχή μας το κόμμα κυρίως, αν και όχι μόνο, σε οργανωτικό επίπεδο.

Και ας γίνω πιο συγκεκριμένος. Αυτό για το οποίο αγανακτεί η βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο κόσμος με τον οποίο ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, είναι η πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας, με πλήθος αρνητικών επιπτώσεων. Τα ονόματα τα οποία ακούγονται πως προσεγγίζει η Νέα Δημοκρατία μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που επί σειρά ετών λοιδορούσαν την παράταξή μας. Στελέχη του εκσυγχρονιστικού (τρομάρα τους) μπλοκ του ΠΑΣΟΚ τα οποία ακόμα και σήμερα υβρίζουν χυδαία την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του 2004-2009, με Πρωθυπουργό των Κώστα Καραμανλή.

Είναι ιδιαίτερα ύποπτη η σιωπή που έχουμε σαν κόμμα αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα για τα παραποιημένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τον κύριο Γεωργίου.

Σε κάποια συνάντηση που είχα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν γίνει Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε πει: «Δεν είναι δυνατόν σαν Νέα Δημοκρατία να είμαστε αρεστοί σε όλους, πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θέλουμε να πορευτούμε». Ε λοιπόν, η επιλογή για όλους εμάς τους αγνούς Νεοδημοκράτες είναι απλή, δεν θέλουμε να πορευτούμε με το ΠΑΣΟΚ. Την αναγκαστική συγκυβέρνηση μαζί τους ακόμα την πληρώνουμε σαν κόμμα.

ΘΕΛΟΥΜΕ να τιμήσουμε τους ανθρώπους που ήταν πάντα παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα της παράταξης. ΘΕΛΟΥΜΕ να τιμήσουμε αυτούς που δεν έφυγαν ποτέ αλλά αντίθετα με προσωπικό κόστος έδωσαν όλες τις μάχες για την παράταξη.

Δεξαμενή ψήφων της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο «καναπές», είναι το 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι που έχουν γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία από το 2004 και μέχρι σήμερα. Άνθρωποι που δεν πήγαν να ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα αλλά λόγω των δικών μας πολιτικών δεν επιλέγουν ούτε εμάς.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό της να γίνει η ίδια μια κυβερνητική παρένθεση που θα κάνει τα «ρεπό του ΣΥΡΙΖΑ» όπως παλιότερα κάναμε τα «ρεπό του ΠΑΣΟΚ».

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω δύο λόγια και για την τοπική κομματική μας οργάνωση όπου με ιδιαίτερη χαρά βλέπω πως μετά το αρχικό μούδιασμα, παρουσιάζει μια εξαιρετική παρουσία σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Αυτό που χρειάζονται οι τοπικές οργανώσεις είναι η ουσιαστική στήριξη από την κεντρική διοίκηση. Η ουσιαστική ανάδειξη των ρόλων τον ΝΟΔΕ και κυρίως του Προέδρου ο οποίος είναι ο ανώτερος κομματικός άρχοντας της κάθε περιοχής του. Δυστυχώς, εξακολουθούμε να είμαστε βουλευτοκεντρικό κόμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οργάνωση μας.

Οι κατά τόπους ΝΟΔΕ πρέπει να είναι τα πιο ζωντανά κύτταρα του κομματικού οργανισμού. Αυτή πρέπει να είναι η κύρια στόχευση μας σαν κόμμα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria