Η Δημοτική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι μόδα, είναι Ουσία! - OlaDeka

Η Δημοτική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι μόδα, είναι Ουσία!

Το δυσάρεστο περιστατικό με την απώλεια δεκαπεντάχρονου μαθητή ποδοσφαιριστή, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στη Μεσσηνία, πριν από λίγες ημέρες, φέρνει στο προσκήνιο την αδήριτη ανάγκη της πρωτοβουλίας ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία και την άμεση εφαρμογή της. Προαγωνιστικός έλεγχος πρόληψης υγείας, κάθε αθλητή, πριν πατήσει στο αγωνιστικό τεραίν.

Η πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία έχει ως στόχο την πρόληψη τραγικών απωλειών σε παιδιά – αθλητές ηλικίας 6 – 16 ετών κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης σε αγώνες ή και προπονήσεις. Ήδη στη χώρα μας θρηνούμε περισσότερες από είκοσι τραγικές απώλειες μέσα στα γήπεδα για λόγους υγείας. Η πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ – πρέπει Υγεία έχει ως στόχο την πρόληψη πριν την άθληση.

Η πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία ως ιδέα αγκαλιάστηκε από όλους και στόχος μας είναι να εξαπλωθεί μέσω των Δήμων και των αθλητικών συλλόγων της περιοχής κάθε Δήμου με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών – αθλητών για την ανάγκη του προαγωνιστικού προληπτικού ελέγχου υγείας.

Μια πρωτοβουλία που έχει «αγκαλιαστεί» από την Κ.Ε.Δ.Ε. και βρίσκεται κάτω από την αιγίδα της, και θα πραγματοποιηθείς σε επιλεγμένους Δήμους της χώρας που έγκαιρα θα συμμετάσχουν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας ΠΡ.Ε.Π.Υ – πρέπει Υγεία.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι «μόδα» είναι ουσία.
Ο Δήμος με το σύνολο των αθλητικών σωματείων είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον κοινωνικό χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Ο Δήμος είναι μια τοπική οργάνωση με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Και η ευθύνη για την ασφαλή άθληση των παιδιών είναι μια επένδυση ζωής!

Τα παιδιά – αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στον πυρήνα των δράσεων του κάθε Δήμου.

Η πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία θα υλοποιηθεί με παρουσιάσεις σε αθλητικούς συλλόγους, ημερίδες πρώτων βοηθειών, παρουσιάσεις σε γήπεδα, για την ανάγκη της πρόληψης με ομιλητές, καρδιολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς παθολόγους αλλά και με κατάθεση αντίστοιχων εμπειριών από γνωστούς αθλητές.

Για πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ.- πρέπει Υγεια στείλτε e-mail στο [email protected] , ή στα τηλέφωνα 2109246770 και 6932266217, Υπεύθυνος πρωτοβουλίας Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria