Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς - 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016 «Βία και Ανεκτικότητα» - OlaDeka

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς – 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016 «Βία και Ανεκτικότητα»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς

Συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θεματικές ξεναγήσεις στην επανέκθεση του ανακαινισμένου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς. Οι εκδηλώσεις σ’ όλες τις περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιούνται κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη μια κοινή κληρονομιά». Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα». Ένα θέμα επίκαιρο, διαχρονικό και πολυδιάστατο που σχετίζεται με την ιδεολογία και την πράξη και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους σε κάθε εποχή.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς εμπνέεται από το κεντρικό θέμα και επιλέγει από την πλούσια συλλογή του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς να εστιάσει στο θέμα των διωγμών αγίων με θεματικές ξεναγήσεις υπό τον κεντρικό τίτλο:« Διωγμοί: ιστορίες βίας και ανεκτικότητας από τη συλλογή του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς» με γενικότερη αναφορά σε φαινόμενα βίας του παρελθόντος και του παρόντος και σε τρόπους ανεκτικότητας – αντιμετώπισής τους. Οι δράσεις απευθύνονται στη σχολική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό. Είσοδος ελεύθερη.

  • ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 (ΣΧΟΛΕΙΑ) 9:00π.μ. έως 1:00μ.μ.

Ραντεβού κατόπιν συνεννοήσεως με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

στο τηλ. 24670 88200.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 (ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ)

Ώρες ξεναγήσεων: 11:00 και 12:00.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Ανδρομάχη Σκρέκα, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Καστοριάς

ΝίκοςΑλχασίδης, Ambassador Teachers for Europe ΔυτικήςΜακεδονίας.

afisa

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria