ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΕΓΙΝΕ...ΚΑΠΝΟΣ - OlaDeka

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΕΓΙΝΕ…ΚΑΠΝΟΣ

Αποτελέσματα EUROSTAT για το πρώτο εξάμηνο του 2016 – Μείον 60% η γούνα

Την πρώτη θέση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία κατέλαβαν, με μερίδιο 8,4%, τα ακατέργαστα καπνά, με συνολική αξία 7 εκ. ευρώ κι έχοντας σημειώσει θεαματική αύξηση της τάξης του 70,5%.

Αυτό υπογραμμίζεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας που αφορά στα στοιχεία του διμέρους εμπορίου Ελλάδας και Ρωσίας για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που έχουν αντληθεί από τη Eurostat, η πτωτική πορεία που κατέγραψε το διμερές εμπόριο Ελλάδας – Ρωσίας κατά το 2015, αν και παρουσίασε σημάδια επιβράδυνσης, συνεχίστηκε και κατά το α ́ εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο όγκος εμπορίου μειώθηκε κατά 27% και ανήλθε σε 1,3 δισ. ευρώ, με τις ελληνικές εξαγωγές να διαμορφώνονται σε 84 εκ. ευρώ, μειωμένες κατά 15%, και τις εισαγωγές να ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά σχεδόν 28%. Το εμπορικό ισοζύγιο, παρά τη βελτίωσή του, παρέμεινε έντονα ελλειμματικό για τη χώρα μας.

Όσον αφορά στη σύνθεση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία, την πρώτη θέση, με μερίδιο 8,4%, κατέλαβαν τα ακατέργαστα καπνά, με συνολική αξία 7 εκ. ευρώ και έχοντας σημειώσει θεαματική αύξηση της τάξης του 70,5%. Ακολουθούν τα λάδια πετρελαίου με μερίδιο 8,1%, τα επιβατικά πλοία με 7,5%, τα ενδύματα από γούνα με μερίδιο 7,4%, τα οποία συνεχίζουν να παρουσιάζουν σημαντική μείωση 60%, και οι τηλεφωνικές συσκευές με μερίδιο 4,9%.

Από την πλευρά των εισαγωγών από τη Ρωσία, το συντριπτικό μερίδιο κατέχουν τα λάδια από πετρέλαιο ή από ασφαλτούχα ορυκτά (64,5%), και ακολουθούν το φυσικό αέριο (13%), και το αργίλιο, όχι σε κράμα, σε ακατέργαστη μορφή (11,5%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria