Εκσυγχρονισμός ΔΗ.ΝΑ.Κ.:Tο πρώτο ολοκληρωμένο βήμα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ΠΕ Καστοριάς - OlaDeka

Εκσυγχρονισμός ΔΗ.ΝΑ.Κ.:Tο πρώτο ολοκληρωμένο βήμα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ΠΕ Καστοριάς

Με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης  και την αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου της περιοχής μας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνεχίζει να προκρίνει έργα και δράσεις για την βελτίωση όχι μόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της, αλλά και την τουριστική αναβάθμισή της.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016  παρουσίαση του φακέλου του έργου: «Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός τους Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς» από την ΑΝ.ΚΟ στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Παρόντες ήταν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καστοριάς, η Δημοτική Αρχή, τα Ναυταθλητικά σωματεία και υπηρεσιακοί παράγοντες

Κατά την παρουσίαση έγινε μια πρώτη προσέγγιση του εκσυγρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς και της προοπτικής για τη δημιουργία νέων, ακούστηκαν προτάσεις και έγιναν παρατηρήσεις, προκειμένου να αξιοποιηθούν για το καλό της τοπικής κοινωνίας με κάθε δυνατό τρόπο.

  parousiash-dinak

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε στη σημασία υλοποίησης του έργου για την περιοχή, αναφερόμενος στις πολύ σημαντικές επιδόσεις αθλητών στο χώρο της κωπηλασίας που ανέδειξαν τη χώρα μας,  σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα από τις επιδόσεις των αθλητών μας αντλούμε κι εμείς  δύναμη για να δημιουργούμε  έργα και δράσεις που χρειάζεται ο τόπος μας»  και συνέχισε λέγοντας, «Προσεγγίσαμε τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα για την καλύτερη αξιοποίησή τους. Άμεσα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα και να  αναλάβει ο καθένας,  με χρονοδιάγραμμα, τις ευθύνες που του αναλογούν». Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής  που πρέπει να ξεκαθαριστεί και στη μελέτη βιωσιμότητας-σκοπιμότητας του συγκεκριμένου εγχειρήματος που πρέπει να γίνει. «Προτεραιότητα όλων είναι τα παιδιά της Καστοριάς που ασχολούνται με το ναυταθλητισμό. Τιμάμε και τις εθνικές ομάδες που θα προπονούνται αλλά θα πρέπει να προβλεφθεί ένας χώρος που σταθερά θα προπονούνται τα παιδιά της Καστοριάς και παράλληλα και οι φιλοξενούμενες εθνικές ομάδες. Προϋπόθεση όλων είναι ο ειλικρινής διάλογος και η ενότητα. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τη συγκεκριμένη δράση, μεταξύ των οποίων,  τις Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις» κατέληξε ο κ. Καρυπίδης .

1-(3)

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος σημείωσε: «Αυτή η λίμνη πρέπει να αξιοποιείται κι αν είναι δυνατόν να διοργανώνονται αγώνες κάθε Κυριακή με στόχο την αύξηση του τουρισμού της περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή ξεκινήσαμε βελτιώνοντας πρώτα την κατάσταση της λίμνης, ώστε να υπάρχει το σημερινό αποτέλεσμα.  Η βελτίωση των εγκαταστάσεων του ναυταθλητικού κέντρου θα πρέπει  να γίνει στα πρότυπα των διεθνών κέντρων και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις ».

Η δημιουργία ενός σύγχρονου ναυταθλητικού κέντρου, με την κατάλληλη διαμόρφωση χώρων και υποδομών, αντάξιου των ομίλων της περιοχής και των διακρίσεων που έχουν επιφέρει, αναμένεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής και να παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες προπόνησης στα σχετιζόμενα αθλήματα.

parousiash-dinak

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria