Κατάργηση των πανελληνίων εντός του 2016 – Εισαγωγή βάσει βαθμού σε ΑΕΙ & ΤΕΙ - OlaDeka

Κατάργηση των πανελληνίων εντός του 2016 – Εισαγωγή βάσει βαθμού σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

Σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου σχολικού συστήματος το επόμενο διάστημα,  βασικός στόχος του οποίου θα
είναι η ενίσχυση του Λυκείου, ώστε να μπορεί να εισάγεται κάποιος σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα βάσει του βαθμού του, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής.

«Θα υπάρξει σύντομα μια πρόταση -ελπίζω μέσα στη χρονιά- που θα είναι πάνω στην εντολή που έχουμε από τον υπουργό. Θα πάμε δηλαδή, μέσω του σχολικού συστήματος, να μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Δεν θα χρειάζεται παράλληλο σύστημα. Θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Λυκείου. Με το απολυτήριο του Λυκείου και τον βαθμό ουσιαστικά θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει στις σχολές εκείνες που θα έχει τη δυνατότητα λόγω του βαθμού να μπει» εξήγησε ο κ. Παντής.

Σημείωσε δε: «Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε, να κάνουμε το Λύκειο, ένα Λύκειο που λειτουργεί». Πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή η τρίτη λυκείου δεν λειτουργεί, πηγαίνουν κάποιες ώρες (οι μαθητές) και εξαντλούν τις απουσίες για να πηγαίνουν στα φροντιστήρια».

Ο γγ του υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη προσαρμογών στο εκπαιδευτικό σύστημα -ιδιαίτερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- ανά κάποια χρόνια, φέρωοντας ως παράδειγμα την ανάγκη ενός τμήματος τουρισμού -σημαντικού τομέα της οικονομίας- στα πανεπιστήμια.

«Καθώς τα χρόνια περνούν, οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις και οι δυνατότητες των οικονομιών μεταβάλλονται. Θα πρέπει να προσαρμόζεται η ανώτατη εκπαίδευση για να μπορεί να έχει και καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση αυτός που βγαίνει (από το πανεπιστήμιο), αλλά κυρίως να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Παντής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria