Δεύτερη θέση για τη Μαρία Αποστόλου στον 9ο Ορεινό αγώνα των Ναμάτων - OlaDeka

Δεύτερη θέση για τη Μαρία Αποστόλου στον 9ο Ορεινό αγώνα των Ναμάτων

ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από την Καστοριά συμμετείχαν 8 αθλητές, 6 άνδρες και δύο γυναίκες. Ανάμεσά τους και ο γηραιότερος 79 ετών!  

Mια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση ορεινού αθλητισμού,  διεξήχθη για ένατη παρακαλώ  συνεχόμενη χρονιά στο γραφικό χωριό  των Ναμάτων του Δήμου Βοΐου  την Κυριακή ( 7/8 )  το πρωί. Πρόκειται για τον 9ο Ορεινό Αγώνα των Ναμάτων , έναν αγώνα που αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για τους «βόρειους» αθλητές μέσα στην καρδιά των αυγουστιάτικων διακοπών.

1

Ο καιρός ήταν ευνοϊκός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ζέστης και με ένα ελαφρύ αεράκι στα ψηλότερα σημεία.

Για όσους δεν γνωρίζουν το υψομετρικό προφίλ του αγώνα, περιλαμβάνει πέντε χιλιόμετρα συνεχόμενης ανηφόρας για την κορυφή του Σινιάτσικου όρους στα 2. 111 μέτρα υψόμετρο και στη συνέχεια πέντε χιλιόμετρα σκληροτράχηλης κατηφόρας. Τα τελευταία εννέα χιλιόμετρα του αγώνα είναι χωματόδρομος με ελαφριές κλίσεις, όπου μόνο όποιος έχει περίσσεια ενέργειας μετά την δύσκολη ανάβαση και κατάβαση μπορεί να τρέξει άνετα. Αυτό είναι και ένα στοιχείο που κάνει τον αγώνα ελκυστικό καθώς ανεβάζει και τον βαθμό δυσκολίας, να καλείται ο αθλητής να τρέξει δυνατά για αρκετά χιλιόμετρα μετά την καταπόνηση της ανάβασης και κατάβασης!

Από τον 9ο Ορεινό Αγώνα των Ναμάτων δεν θα μπορούσε να λείψει το Καστοριανό στοιχείο το οποίο μάλιστα ήταν πολύ έντονο καθώς 8 αθλητές 6 άνδρες και δύο γυναίκες  συμμετείχαν και μάλιστα πετυχαίνοντας εξαιρετικές προσωπικές επιδόσεις.

Η Μαρία Αποστόλου  η νεαρή δρομέας από την Καστοριά δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον αγώνα 21 χιλιομέτρων στο Ζαγόρι  εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά τερματίζοντας στην 2η θέση στις γυναίκες.

 

Από την Καστοριά συμμετείχαν οι:

Ματίνα  Κατσιάπη, Ευθύμιος Ζιώγος, Κωνσταντίνος Πανάτσας, Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος, Ιωάννης Βλαχοδήμος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου και ο Πλούταρχος Πουρλιάκας ο οποίος ήταν ο γηραιότερος σε ηλικία αθλητής από τους 108 συμμετέχοντε , 79 ετών και  συμμετείχε για 6η φορά στον αγώνα!

Κλείνοντας, είμαστε σίγουροι πως και τον επόμενο Αύγουστο η κοινότητα των δρομέων θα επιστρέψει σ’ αυτή την όμορφη ορεινή γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας τόσο για το στοίχημα των ρεκόρ, όσο και για τις όμορφες εμπειρίες που προσφέρει το τρέξιμο στην κορυφογραμμή ενός τόσου μεγαλεπήβολου βουνού!

Πηγή: www.orizontespress.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria