Αρχές του 2017 στην κυκλοφορία όλος ο κάθετος άξονας Σιάτιστα-Καστοριά-Σύνορα - OlaDeka

Αρχές του 2017 στην κυκλοφορία όλος ο κάθετος άξονας Σιάτιστα-Καστοριά-Σύνορα

Το έργο είναι το μεγαλύτερο στη Δυτική Μακεδονία…

Το μεγαλύτερο οδικό έργο της Δυτικής Μακεδονίας είναι η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας Σιάτιστα-Σύνορα. Συγκεκριμένα το τμήμα Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή είναι το τελευταίο έργο στον άξονα που ξεκινά από την Σιάτιστα και μέσω Καστοριάς τερματίζει στα σύνορα στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής και της Ιεροπηγής. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Το έργο με απόφαση της Εγνατίας Οδού το έργο παρατάθηκε για τις 31 Δεκεμβρίου 2016, ουσιαστικά θα δοθεί στην κυκλοφορία στην καλύτερη περίπτωση τις πρώτες μέρες του 2016. 10 Νοεμβρίου 2015. Αρχικός οριζοντας ολοκλήρωσης ήταν οι 36 μήνες καθώς το έργο υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2012 με ολοκλήρωση το Φλεβάρη του 2015. Ακολούθως ξεκίνησαν οι παρατάσεις για τον Νοέμβριο του 2015, τον Αύγουστο του 2016 και τώρα για το τέλος του έτους. Το έργο περιλαμβάνει 16χλμ αυτοκινητόδρομου. Τον Ιούλιο του 2014 αποφασίστηκε έναντι 36εκ.ευρώ να προστεθεί με το δικαίωμα της προαίρεσης και το τμήμα Κρυσταλλοπηγή-Ιεροπηγή το οποίο έχει χρόνο κατασκευής τους 18 μήνες και ολοκλήρωση τον Ιανουάριο του 2016. Τελικά και αυτό το τμήμα έχει παραταθεί προς ολοκλήρωση στις 31.12.16.

Ανάδοχο σχήμα αναδείχθηκε η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ J&P ΑΒΑΞ με ποσοστό έκπτωσης που αγγίζει το 17%. Το μήκος του δρόμου είναι 21χλμ και ο προϋπολογισμός 158,5εκ.ευρώ. Αυτή τη χρονική περίοδο οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις. Εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο υπάρχον χρονοδιάγραμμα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του Ε.Π Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας. Το συνολικό μήκος του κάθετου άξονα της Εγνατίας Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή είναι 72 χιλιόμετρα με τα 51 χιλιόμετρα να έχουν κατασκευαστεί από παλαιότερες εργολαβίες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria