32 Πολύτιμα Μαθήματα Ζωής από μια Γυναίκα με 32 Χρόνια Εμπειρίας - OlaDeka

32 Πολύτιμα Μαθήματα Ζωής από μια Γυναίκα με 32 Χρόνια Εμπειρίας

Από την blogger Olesya Novikova

Μερικές φορές μαζεύονται τόσες ερωτήσεις στο κεφάλι μας, που χρειαζόμαστε να βρούμε ένα τρόπο να τις εκτονώσουμε. Η Olesya Novikova, συγγραφέας, δημοσιογράφος και blogger πρόσφατα μοιράστηκε μαθήματα ζωής που ανακάλυψε στα 32 χρόνια ζωής της μέχρι τώρα.

Έτσι μοιραζόμαστε τις σκέψεις της Olesya μαζί σας και υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναθεωρήσετε ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας.

1. Όλοι μας έχουμε κάποιο φόβο. Φοβόμαστε να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο, να πάρουμε ρίσκα, να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει. Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας, για τις δουλειές μας, για τη ζωή μας. Ο φόβος πάντα θα υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Πρέπει να συνεχίσετε. Μη προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από το φόβο σας.

2. Αλλαγές θα γίνονται συνεχώς.
Η σταθερότητα είναι ψευδαίσθηση. Ένα λογικό άτομο θα απαντάει στην ερώτηση: «έχω έλεγχο πάνω σε αυτές τις αλλαγές και σε τι έκταση;»

3. ’’Γρήγορα’’ σημαίνει ’’αργά, αλλά χωρίς διακοπές.’’ Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι γρήγορα, βεβιασμένα. Κάντε το φυσιολογικά. Κάντε το βήμα βήμα και μετά από κάποιο καιρό θα δείτε ότι έχετε κάνει πρόοδο.

4. Δημιουργήστε περισσότερα από όσα καταναλώνετε. Ένα άτομο πάντα πρέπει να δημιουργεί κάτι με τη θέλησή του και με αγάπη. Αυτό είναι το μυστικό για καλή ψυχική υγεία.

5. ’Σήμερα’ είναι όλα όσα κάνατε και σκεφτήκατε χθες, και ’αύριο’ είναι όλα όσα κάνετε και σκέφτεστε σήμερα. Επαναλάβετε αυτή τη φράση και συνειδητοποιήστε ότι κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για όσα προβλήματα αντιμετωπίζετε.

6. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τίποτα. Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας του σύμπαντος που πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν παίρνετε αποφάσεις και κάνετε σχέδια.

7. Η ικανότητα να συγκεντρώνεστε σε ένα συγκεκριμένο έργο χωρίς να χάνετε το ενδιαφέρον σας είναι σημαντική. Το διαδίκτυο και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας θέτουν εμπόδια να σκεφτόμαστε καθαρά και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας.

8. Η χαρά και η ευχαρίστηση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μη φοβάστε να σταματήσετε απολαύσεις, να φοβάστε να μη βιώσετε χαρές.

9. Όλοι υποφέρουν. Πάντα θα βρίσκουμε ένα λόγο για να υποφέρουμε. Απλά αποδεχτείτε το και βάλτε τα δυνατά σας να το αγνοήσετε.

10. Μπορούν όλοι να είναι ευτυχισμένοι;
Στην θεωρία ναι, αλλά στην πράξη, μόνο όσοι έχουν πειθαρχήσει το μυαλό τους μπορούν να είναι ευτυχισμένοι, ισορροπημένοι και καλοκάγαθοι. Ένα άτομο που αντιδράει συναισθηματικά στο παραμικρό δεν μπορεί να είναι ποτέ ευτυχισμένος μέσα του.

11. Χαρά σημαίνει να διατηρείς μια ισορροπία στο μυαλό. Η πρακτική της αυτοσυγκέντρωσης είναι ίσως ο μόνος υγιής τρόπος για να ανακαλύψουμε και να διατηρήσουμε ψυχική υγεία.

12. Πρέπει να γνωρίζουμε τη σημασία των φρούτων και τις επιπτώσεις τους. Τα φρούτα δεν είναι όξινα, αλλά αλκαλικά. Όλα τα ώριμα φρούτα και λαχανικά έχουν αλκαλική αντίδραση, και βοηθούν στην εξουδετέρωση του περιττών οξέων στο σώμα μας. Τροφές όπως το κρέας, η ζάχαρη, τα λιπαρά και τα γαλακτοκομικά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

13. ’’Το σώμα μου ξέρει καλύτερα τι είναι καλύτερα για μένα’’ είναι μία παραπλανητική φράση. Ένας αλκοολικός θέλει να πιει αλκοόλ, ένας καπνιστής θέλει να καπνίσει. Το σώμα μας πάντα πεινάει για τηγανιτές πατάτες και σοκολάτα. Το σώμα μας υπακούει σε συνήθειες και παρορμήσεις.

14. Το φαγητό επηρεάζει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα μας.
Οι πιο «καθαρές» τροφές είναι τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, και όσα φαγητά μαγειρεύονται με ελάχιστη ποσότητα λαδιού, μπαχαρικών και αλατιού.

15. Τα λεφτά δεν λύνουν όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας.
Δεν κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Αλλά η δυνατότητα να μη σκεφτόμαστε καθημερινά τα λεφτά, αφήνει χώρο για άλλα πράγματα.

16. Έχουμε περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Αν επικεντρωνόμαστε στη μοναδικότητά μας, τότε σκεφτόμαστε εγωιστικά.

17. Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσουμε έναν εθισμό είναι να μην έχουμε πρόσβαση στον εθισμό εξαρχής. Αυτός ο κανόνας εφαρμόζεται σε κάθε είδους εξαρτήσεις.

18. Δεν θα είμαστε ποτέ πλήρως προετοιμασμένοι για αλλαγή. Δενυπάρχει λόγος να περιμένουμε για ολοκληρωτική εσωτερική αρμονία. Απλά πρέπει να πάρουμε μια απόφαση, να φέρουμε εις πέρας τα πράγματα.

19. Η ζωή είναι ένα βιβλίο όπου τα πρώτα κεφάλαιο δεν γράφτηκαν από εμάς.
Τώρα όμως είναι στο χέρι μας να γράψουμε εμείς οι ίδιοι τα κεφάλαια της ζωής μας.

20. Ένα αποτέλεσμα είναι ένα σωρό προσπάθειες για ένα σκοπό. Και σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα καλής τύχης.

21. Αυτό που σας βοήθησε σε ένα στάδιο μπορεί να σας αποτρέψει σε ένα άλλο στάδιο. Μερικές φορές είναι σημαντικό να παρατάμε κάτι που μας βοήθησε στο παρελθόν. Για παράδειγμα, οι κανόνες στις μικρές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζονται στις τεράστιες βιομηχανίες. Το ίδιο ισχύει και για τις αξίες μας και τα σχέδιά μας.

22. Έξω από τη ζώνη άνεσής μας, υπάρχει ο πραγματικός κόσμος. Αλλά πρέπει να βγούμε εκεί, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι.

23. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς σκοπό. Η μόνη ερώτηση είναι αν δημιουργούμε αυτούς τους σκοπούς μόνοι μας ή το αφήνουμε στο ένστικτό μας να αποφασίσει.

24. Η βαρεμάρα δεν υπάρχει. Υπάρχει το «δε θέλω» και έλλειψη διορατικότητας.

25. Δε μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας, μπορείτε μόνο να τον δημιουργήσετε στη πορεία.

26. Δεν χρειάζεστε αλκοόλ. Καθόλου.

27. Οι απραγματοποίητες δυνατότητές σας θα σας πονέσουν μια μέρα.
Το αναξιοποίητο ταλέντο μας περιμένει να το ανακαλύψουμε.

28. Ποτέ μην αγοράζετε κάτι που δεν έχετε κερδίσει αρκετά για να μπορείτε να το αγοράσετε. Πληρώνουμε στις τράπεζες όχι μόνο τα χρήματά μας, αλλά και την ενέργειά μας.

29. Πρέπει να μάθετε πως να εργάζεστε υπό πίεση και πως να ξεκουράζεστε. Οι έντονη εργασία απαιτεί και ξεκούραση.

30. ’’Ναι’’ και ’’όχι’’ είναι δύο απαντήσεις που πρέπει να μάθετε. Πείτε ναι σε καταστάσεις και ανθρώπους και πείτε όχι πρώτα απ” όλα στον εαυτό σας, στις αδυναμίες σας, τους φόβους σας, και τον εγωισμό σας.

31. Υπάρχει διαφορά στα σπουδαία πράγματα και στα καλά πράγματα.
Τα τελευταία τα ξεχνάμε, και τα πρώτα όχι.

32. Κάθε σημάδι που συναντάμε στη ζωή μας μπορεί να ερμηνευτεί με 3 διαφορετικούς τρόπους: 1. Ίσως είναι πραγματικό σημάδι! 2. Ίσως δεν υπάρχουν σημάδια καθόλου. 3. Ίσως αυτό είναι δοκιμασία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria