Ρε παιδιά…έλεος !!!! - OlaDeka

Ρε παιδιά…έλεος !!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ρε παιδιά…έλεος !!!!
Γιατί αλληλοβρίζεστε τόσο άσχημα και δεν ψάχνετε ποιοί έχουν τις ευθύνες και ποιές λύσεις υπάρχουν…αν υπάρχουν..? Το βρίσιμο, εκτός του ότι είναι απαράδεκτο και κατεβάζει το επίπεδό μας, δεν βοηθάει κανέναν και απλά φέρνει αντιπαλότητες χωρίς ουσία.
Το πρόβλημα είναι όντως πολύ μεγάλο και δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά σήμερα, αλλά υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Αδέσποτα υπήρχαν και με την προηγούμενη, και με την προ-προηγούμενη και με την προ-προ-προηγούμενη δημοτική αρχή και κανένας δεν έκανε ποτέ κάτι σοβαρό ώστε να βρεθεί λύση, η βρήκε ψευτολύσεις ανάγκης χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω την τωρινή δημοτική αρχή, την οποία δεν θεωρώ ικανή γιά πολλά πράγματα, αλλά θέλω απλά να πω ότι ούτε οι προηγούμενοι έκαναν κάτι ουσιαστικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η σημερινή δημοτική αρχή αφού ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών μας και την πήρε, έχει την ευθύνη να βρει άμεσες λύσεις.
Δεν είναι δυνατόν σε μία τουριστική υποτίθεται πόλη να κινδυνεύουν οι επισκέπτες της πόλης μας από τα αδέσποτα !!! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κυκλοφορήσουμε μέσα στην πόλη με τα πόδια, όταν υπάρχουν παντού όχι μόνο μεμονωμένα, αλλά και ολόκληρες αγέλες αδέσποτων !!! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να βγεί κάποιος βόλτα στην παραλία μαζί με το παιδί του και να μην κινδυνέψει από επίθεση αδέσποτου !!!
Ξέρετε ότι ακόμη κι έξω από τα νεκροταφεία της Καστοριάς υπάρχει επιθετική αγέλη αδέσποτων ? Ξέρετε ότι κάποια από αυτα΄περιφέρονται ακόμη και μέσα στα νεκροταφεία ?? Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στον πολιτισμένο κόσμο ???
Τι περιμένουν λοιπόν οι τοπικοί άρχοντές μας ? Να θρηνήσουμε θύματα και μετά να βρούν λύσεις ???

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη νοοτροπία μας, όπου κάποιοι παίρνουν ένα μικρό κουταβάκι γιά σύντροφο η φύλακα, δεν το εκπαιδεύουν, το τα’ίζουν και παίζουν μαζί του όσο έιναι μικρό και όταν το βαρεθούν το παρατάνε στον δρόμο.
Ο κάθε ιδιοκτήτης σκυλιού, θα πρέπει να το δηλώνει αμέσως σε κάποια υπηρεσία και να έχει τα απαραίτητα έγγραφα. Αν κάποια στιγμή δεν το θέλει πιά η δεν μπορεί να το κρατήσει για διαφόρους λόγους (μετοικισία, ασθένεια, κλπ) να είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει στην ίδια υπηρεσία. Όχι απλά να το αφήνει στον δρόμο και να αποποιείται τις ευθύνες του.
Έτσι γίνεται στα πολιτισμένα κράτη και έτσι πρέπει να είμαστε κι εμείς, αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι.

Ο Δήμος μαζί με την Περιφέρεια θα πρέπει να κάνουν άμεσα ένα σύγχρονο κυνοκομείο, όπου θα μαζευτούν όλα τα αδέσποτα για να ησυχάσουμε κι εμείς τελικά. Τόσο δύσκολο είναι τελικά να γίνει αυτό το περιβόητο κυνοκομείο ??
Ούτε οι φόλες που κάποιοι ανέφεραν είναι λύση (άλλωστε είναι βαρύ αδίκημα), ούτε το να συνεχίζουν να περιφέρονται τόσα πολλά αδέσποτα ελεύθερα είναι λύση που κι αυτό είναι βαρύ αδίκημα, αφού κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας.
Όσο για τους φιλόζωους, αντί να μαλώνουν με τον Δήμαρχο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ας συναντηθούν μαζί του και ας προτείνουν εφικτές λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό το πρόβλημα πρέπει να τελειώνει για να ησυχάσουμε όλοι μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria