Ο “Κένταυρος” Καστοριάς στο προπονητικό σεμινάριο πινγκ- πονγκ στη Θεσσαλονίκη - OlaDeka

Ο “Κένταυρος” Καστοριάς στο προπονητικό σεμινάριο πινγκ- πονγκ στη Θεσσαλονίκη

Το τριήμερο 24,25 και 26/6/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το 2ο προπονητικό σεμινάριο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο οποίο είχε κεντρικό πρόσωπο τον διάσημο Ίστβαν Κόρπα, έναν από τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως ο οποίος είχε διατελέσει για 30 χρόνια προπονητής της εθνικής Γερμανίας αναδεικνύοντας σημαντικούς αθλητές όπως τον Timo Boll. Επίσης ο Ίστβαν Κόρπα ήταν ένας σπουδαίος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης του παρελθόντος, έχοντας πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Σέρβος εκπαιδευτής-εισηγητής στα  προγράμματα ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) μίλησε για «τις τακτικές και τις στρατηγικές στη διάρκεια του αγώνα» και καθήλωσε τους παραβρισκόμενους με τις γνώσεις του και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων. Η εκδήλωση έγινε στην ομοσπονδιακή αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή και είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς πήραν μέρος 43 άνδρες και γυναίκες από 14 πόλεις της χώρας. Τον Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” εκπροσώπησε ο αθλητής Γκιμουρτζίνας Ιωάννης.

Από την πλευρά του ο Κόρπα έμεινε ικανοποιημένος από την οργάνωση του σεμιναρίου, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και το επίπεδο γνώσεών τους. Παρόντες ήταν οι επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης και ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Χρήστος Τριγωνάς.

Τα μαθήματα διήρκησαν συνολικά 15 ώρες. Μετείχαν άτομα από την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τη Χίο, την Αθήνα, την Καστοριά, την Ξάνθη, την Καβάλα, τον Βόλο, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Καρδίτσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη. Ο καταξιωμένος τεχνικός, που μεγαλούργησε στις εθνικές ομάδες της Γερμανίας, επικεντρώθηκε κυρίως στις μικρές ηλικίες. Ανέπτυξε ποια είναι τα βασικά εφόδια, τα οποία πρέπει να πάρουν τα παιδιά από 6-7 ετών, που αρχίζουν το άθλημα, μέχρι και τα 12-13 τους κι αργότερα επισήμανε κομμάτια σε τακτική και στρατηγική για την πρόοδο του αθλητή μέχρι τα 21 του, δηλαδή την ηλικιακή κατηγορία των Ελπίδων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria