Ομηρία σε εκκλησία στη Γαλλία: Ένοπλοι έσφαξαν τον ιερέα της ενορίας - OlaDeka

Ομηρία σε εκκλησία στη Γαλλία: Ένοπλοι έσφαξαν τον ιερέα της ενορίας

Οι δράστες που κρατούσαν μαχαίρια έχουν ήδη εξουδετερωθεί αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Νεκροί οι δράστες και ένας όμηρος

Ενας ιερέας έχασε τη ζωή του κατά τη σύλληψη ομήρων στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στα περίχωρα της Ρουέν, στη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία, από δύο άνδρες οπλισμένους με μαχαίρι, μία επίθεση που ενισχύει την ένταση που επικρατεί στη χώρα, η οποία έχει γίνει στόχος σειράς τζιχανιστικών επιθέσεων τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να μεταβεί αμέσως στην περιοχή. Τη διεξαγωγή της έρευνας ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γωστά, οι δύο άνδρες έφθασαν στην εκκλησία ενώ διεξαγόταν η πρωινή λειτουργία και πήραν ομήρους πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό, σκοτώνοντας έναν ιερέα και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο άνθρωπο.

Οι δύο δράστες της επίθεσης έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχειριση της γαλλικής αστυνομίας.

Δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της επίθεσης οι δράστες είναι τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρομοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

Από πλευράς της η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως δύο “στρατιώτες” της πραγματοποίησαν την επίθεση σε μία εκκλησία στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ιερέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι δράστες της επίθεσης “αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού” που μάχεται κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.

Στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε επίσης το Ισλαμικό Κράτος, η απειλή μίας επίθεσης κατά τόπων χριστιανικής λατρείας επλανάτο εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, μετά την αποτυχία του σχεδίου επίθεσης κατά καθολικής εκκλησίας στο Βιλζουίφ, στα παρισινά περίχωρα, τον Απρίλιο 2015.

Αλγερινός φοιτητής, 24 ετών, ο Σιντ Αχμέντ Γλάμ, θεωρήθηκε ύποπτος ότι σχεδίαζε να επιτεθεί κατά της εκκλησίας και ενδεχομένως και κατά άλλων τόπων χριστιανικής λατρείας στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο άνδρας συνελήφθη πριν θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του.

Η Γαλλία, στόχος τρομοκρατών τρεις φορές σε διάστημα 18 μηνών, ζει υπό το κράτος του φόβου των επιθέσεων.

Στις 19 Ιουλίου, στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε προειδοποιήσει ότι η Γαλλία πρέπει να περιμένει και άλλες επιθέσεις και άλλους θανάτους αθώων.

Σήμερα, διαβεβαίωσε ότι οι Γάλλοι θα συγκροτήσουν «μέτωπο» . «Αποτροπιασμός απέναντι στη βάρβαρη επίθεση στη Σεν-Μαριτίμ. Ολόκληρη η Γαλλία και όλοι οι καθολικοί επλήγησαν. Θα συμπήξουμε μέτωπο», έγραψε στο Τwitter ο Μανουέλ Βαλς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria