Οι γουνοποιοί γύρισαν την πλάτη στους φορείς της γούνας! Πολυ χρήσιμο περιεχόμενο, απογοητευτική προσέλευση - OlaDeka

Οι γουνοποιοί γύρισαν την πλάτη στους φορείς της γούνας! Πολυ χρήσιμο περιεχόμενο, απογοητευτική προσέλευση

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ – ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ Η ΕΟΓ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Α΄ΒΑΘΜΙΩΝ

Οι ομιλίες ήταν διαμάντια. Ίσως για πρώτη φορά ακούστηκαν τα πράγματα με το όνομα τους σε τέτοιον βαθμό. Εδώ στο oladeka.com νοιώθουμε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι αφού σήμερα ακούσαμε γουναράδες να λένε αυτά (ή τα περισσότερα από αυτά) που λέμε εδώ και χρόνια!

Για την ανάγκη επιστημονικής έρευνας, νέες αγορές, απογαλακτισμό από την..σίγουρη πλην παρελθούσα αγκαλιά της μαμάς Ρωσίας, για την στατικότητα στο design και τον προσανατολισμό παραγωγής (όλος ο δυτικός κόσμος παίζει μόδα,χρώμα, trimming, νέες και νεανικές τεχνοτροπίες και μεις είμαστε κολλημένοι στις …μακριές κλασικές «κελεμπίες» όπως θα λεγε ο φίλος μας ο Φιλιππίδης αφού αυτά ζητούσε η Ρωσική αγορά) για το πολυσυζητημένο brand, για τα κανάλια διανομής και την αξία του marketing και των τεχνικών πωλήσεων, για το θλιβερό μέγα ζήτημα της μη εισαγωγής νέων στη δουλειά με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των τεχνιτών σε μικρό βάθος χρόνου, για την αντεπίθεση στους antifur (από το 1995 τα λέμε και   μας λοιδωρούν), για τη μεγάλη ευκαιρία που μας δίνει το γεγονός να έχουμε έλληνα πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, για την απαγκίστρωση από την άποψη ότι σύνδεσμος σημαίνει μόνο έκθεση, για την απαγκίστρωση από την άποψη ότι προβολή σημαίνει μόνο έκθεση, για την απαγκίστρωση από την άποψη ότι ο θεός της γούνας είναι η έκθεση…

Τονίστηκε ιδιαίτερα και από πολλούς αυτή τη φορά ότι η ένωση και η σύμπλευση είναι μονόδρομος. Αναφέρθηκε ως αισιόδοξος τόνος η ανάπτυξη της ποιότητας των παραγόμενων δερμάτων από ελληνικές μονάδες εκτροφής. Αναφορά έγινε επίσης στο περιβόητο business plan των 18εκ. που κουνάει το χέρι του Καρυπίδη μπροστά στα…ορεξάτα πρόσωπα πολλών και ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες του στρατηγικού αυτού σχεδιασμού.

Σημαντικό επίσης γεγονός μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον «πατριαρχικό» ρόλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας που κατάφερε να συγκεντρώσεις όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε μια εκδήλωση στην οποία υπήρξε οικοδεσπότης. Μένει να φανούν στην πράξη τα όσα ακούσαμε για ακόμη μια φορά (πιο ηχηρά ομολογουμένως) περί ενότητας του κλάδου και των φορέων.

Στο oladeka.com θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με όλες τις ενδιαφέρουσες πραγματικά ομιλίες.

kosmidis
Προβληματισμένος ο πρόεδρος της ΕΟΓ από την απογοητευτική προσέλευση

 

Εντυπσίασε για άλλη μία φορά ο «Αμρικάνος». Έδωσε πολύ πόνο στον συντηρητισμό και «φώτισε» την εκδήλωση με σύγχρονη γλώσσα και έξω απ τα δόντια.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Ντίνος Σαλαγιάννης. Εντυπωσίασε για άλλη μία φορά ο «Αμερικάνος». Έδωσε πολύ πόνο στον συντηρητισμό και «φώτισε» την εκδήλωση με σύγχρονη γλώσσα μιλώντας έξω απ τα δόντια.

 

korentsidis
Σκεπτικός και ο πρόεδρος του Προφήτη Ηλία. Αναφέρθηκε και αυτός στην συνένωση.

 

poulios-ditsios
Μπάμπης Πούλιος – Μάκης Δίτσιος. Δύο σταθερές αξίες σε ανάλογες εκδηλώσεις αλλά και για τον κλάδο γενικότερα.

 

Ντίνος Μαλεγκάνος. Για άλλη μία φορά άξιος συντονιστής.
Ντίνος Μαλεγκάνος. Για άλλη μία φορά άξιος συντονιστής.

 

Μέχρι και το www.petakillsanimals.com που μόνο το oladeka.com αναφέρει εδώ και χρόνια, ακούστηκε στην εκδήλωση. Ο Μίλτος Καρακουλάκης μέλος του Δ/Σ της Fur Europe το επεσήμανε ως ένα από τα στοιχεία που αποδυκνείουν την αλλαγή από αμυντική σε αντεπιθετική. Είναι μια από τις απόψεις που μένουμε πιστοί από το 1995 όταν προσπαθούσαμε του τότε υπεύθυνους των φορέων ότι η παθητική στάση είναι μεγάλο λάθος ως τακτική.
Μέχρι και το www.petakillsanimals.com που μόνο το oladeka.com αναφέρει εδώ και χρόνια, ακούστηκε στην εκδήλωση. Ο Μίλτος Καρακουλάκης μέλος του Δ/Σ της Fur Europe το επεσήμανε ως ένα από τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλλαγή από αμυντικό σε αντεπιθετικό δόγμα της IFF σχετικά με την αντιμετώπιση των δήθεν οικολόγων antifur . Είναι μια από τις απόψεις που μένουμε πιστοί από το 1995 όταν προσπαθούσαμε να πείσουμε τους τότε υπεύθυνους των φορέων ότι η παθητική στάση είναι μεγάλο λάθος ως τακτική. Επίσης το μέλος της Fur Europe αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας επικοινωνιακών στρατηγικών με διάσημους (καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς ) που στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια έχει αποδώσει εντυπωσιακά. Αντικείμενο στο οποίο -όπως τόνισε- η Ελλάδα είναι πάρα πολύ πίσω. Αυτό είναι μια ακόμη σημαία που κραδαίνει το oladeka.com εδώ και χρόνια. Χαμογελάσαμε με έκπληξη -ομολογούμε- όταν ακούσαμε επίσημο στέλεχος της διεθνούς γουνοποιίας να λέει αυτά που ασταμάτητα διατυμπανίζουμε και βροντοφωνάζουμε για χρόνια ολόκληρα…

 

papas
Ο πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Σωτήρης Παπάς με επίσης εντυπωσιακές και ανανεωτικές θέσεις.

 

vlaxopoulos
Ο κ. Βλαχόπουλος εκπροσώπησε τον σύνδεσμο γουνοποιών Άργους Ορεστικού ως αντιπρόεδρος

 

Η Σοφία Κουρκοπούλου από τη SAGA μίλησε εκτός των άλλων για τις πιστοποιήσεις welfare ως στοιχείο το οποίο λειτουργεί θετικά στη βιομηχανία και την αγορά της μόδας και τους τελικούς καταναλωτές.
Η Σοφία Κουρκοπούλου από τη SAGA μίλησε εκτός των άλλων για το σύστημα SAGA FURS Traceability System ως στοιχείο το οποίο λειτουργεί θετικά στη βιομηχανία και την αγορά της μόδας και τους τελικούς καταναλωτές.

 

O εκπρόσωπος της American Legend, Δημήτρης Σιώμος
O εκπρόσωπος της American Legend, Δημήτρης Σιώμος

 

emanouilidis
Ο πρόεδρος του συλλόγου λιανοπωλητών γούνας – δέρματος κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης τόνισε την ανάγκη χαρακτηρισμού της γούνας ως τοπικό προϊόν

 

Στους ομιλητές και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης
Στους ομιλητές και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης

 

Ο Οικονομικός τεχνοκράτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Νίκος Ρίζος
Ο Οικονομικός τεχνοκράτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Νίκος Ρίζος

 

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓ κ. ΓΙώργος Χατζησυμεωνίδης που ανάμεσα σε άλλα ανέφερε μια πολύ σημαντική διδακτική εμπειρία από εκπρόσωπο του διεθνούς κλάδου της μόδας του υφάσματος.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓ κ. Γιώργος Χατζησυμεωνίδης που ανάμεσα σε άλλα ανέφερε μια πολύ σημαντική, διδακτική σχεδόν εμπειρία από συνάντηση με εκπρόσωπο του διεθνούς κλάδου της μόδας του υφάσματος στη Γαλλία.

 

Εριφύλη Μορφίδου Επιστημονική Συνεργάτης της ΕΟΓ στον τομέα Σχεδιασμού Μόδας
Εριφύλη Μορφίδου Επιστημονική Συνεργάτης της ΕΟΓ στον τομέα Σχεδιασμού Μόδας

 

laporda
Η Χριστίνα Λαπόρδα υποψήφια βουλευτής Καστοριάς του κόμματος “Το Ποτάμι” έκανε λόγο για την αντιμετώπιση της επικοινωνιακής επίθεσης των antifur

 

Γιώργος Παπαχρήστου επιστημονικός συνεργάτης της ΕΟΓ
Γιώργος Παπαχρήστου επιστημονικός συνεργάτης της ΕΟΓ

 

kosmidis-edhka
Ο πρόεδρος της ΕΟΓ στο βήμα. Μπορεί να προβληματίστηκε από την απογοητευτική προσέλευση των γουνοποιών αλλά έμεινε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση όλων των Α΄βάθμιων φορέων της γούνας στο κάλεσμα της ΕΟΓ η οποία βγαίνει πιο ισχυρή από αυτή την εκδήλωση σε αυτό το επίπεδο.

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ-ΚΑΠΟΥΛΗΣ-ΤΖΗΜΑΣ.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ-ΚΑΠΟΥΛΗΣ-ΤΖΗΜΑΣ.

IMG_7689

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria