«Νέος πατριωτισμός» αντί «Νέα μεταπολίτευση» - OlaDeka

«Νέος πατριωτισμός» αντί «Νέα μεταπολίτευση»

Δεν συνηθιζόταν καλοκαιριάτικα να είναι βαριά τα θέματα της επικαιρότητας. Παλιά τα μπάνια του λαού ήταν ιερή υπόθεση. Τώρα που δεν… υπάρχουν στον ίδιο βαθμό για να μην τα θυμόμαστε όλο οι κυβερνώντες αναδεικνύουν συνεχώς θέματα. Προχθές εκλογικό νόμο ,σήμερα πρόταση για το σύνταγμα. Ή ουσία είναι ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι και το ‘Νέα Μεταπολίτευση” είναι η ανάγκη διαφυγής από την πραγματικότητα. Η αριστερά είχε το προνόμιο της αντίθεσης και της ανέξοδης κριτικής επειδή δεν υπήρχε προοπτική εξουσίας.

Το παθαίνουν όλοι όταν μιλούν θεωρητικά και εκ του ασφαλούς για κάτι που δεν θα εφαρμόσουν ποτέ. Το μόνο καλό είναι ότι τώρα πια δεν θα μπορούν να λένε ότι αρέσει στον κόσμο γίνεται δεν γίνεται και να τους καλοπιάνουν γιατί υπάρχει ένα απλό ” Κάντε το”. Είναι όντως ευκαιρία για αλλαγές στο σύνταγμα.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν απαλλαγούν από την εμμονή τους σε ένα τρόπο διακυβέρνησης που είναι ξεπερασμένο παντού. Γιατί ,τι να πω εγώ σαν απλός πολίτης για τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες όταν αυτοί με το άσυλο επιτρέπουν ένα μέρος αναρχικών στην Θεσσαλονίκη να σπάσουν να ρημάξουν δημόσια περιουσία ;Τα παιδιά θα πάνε τον Σεπτέμβριο σε ένα πανεπιστήμιο αχούρι! Γιατί; Γι αυτό πρέπει πρώτα από όλα να αρχίσουμε όλοι να είμαστε λειτουργικοί αποτελεσματικοί και να μην περιμένουμε να αλλάξει το σύνταγμα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Να σεβόμαστε την περιουσία του κράτους. Το κράτος είναι δική μας υπόθεση.

Είμαστε όλοι μέτοχοι. Όχι εξ ίσου. Όλοι μας όμως επωφελούμαστε από την καλή του λειτουργία. Δεν υπάρχει όμως κράτος που οι πολίτες του υποφέρουν και λυγίζουν από την φορολογία του! Δίκαιη λοιπόν και υποφερτή φορολόγηση.Υπάρχει όντως πρόβλημα με το Σύνταγμα αλλά αυτό έχει σχέση με την καθημερινότητά μας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθώς και τον τρόπο που θα βρίσκουμε λύσεις. Τον τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε, τα αναλύουμε και τα επικοινωνούμε τα τρέχοντα θέματα.

Με λίγα λόγια. Δεν φτάνει μόνο το Σύνταγμα κάποιες μεγαλειώδης πρωτότυπες ιδέες Αν ήταν έτσι όλα τα κράτη θα αντέγραφαν το καλύτερο σύνταγμα και θα λυνόταν το πρόβλημα. Χρειάζεται ριζική αλλαγή για υπευθυνότητα ,συνεργασία και επίλυση των δίκαιων θεμάτων του πολίτη και της κοινωνίας .Αυτό είναι για μένα το ζητούμενο. ‘Νέος Πατριωτισμός” αντί το ομιχλώδες «Νέα Μεταπολίτευση».

Ανάληψη ευθυνών από όλους και πρώτα πρώτα από εμάς τους ίδιους. Αλλαγή νοοτροπίας παντού. Χωρίς αγκυλώσεις ,ιδεοληψίες, σκοπιμότητες. Κοινωνία του 2016 και όχι μετεμφυλιακές και μεταπολιτευτικές εμμονές με θέματα που μας χωρίζουν μας αποπροσανατολίζουν και μας καθηλώνουν.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria