Λιου: Η πολιτική αναταραχή στην Τουρκία καθιστά ακόμα πιο σημαντική την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - OlaDeka

Λιου: Η πολιτική αναταραχή στην Τουρκία καθιστά ακόμα πιο σημαντική την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Η πολιτική αναταραχή στην Τουρκία καθιστά ακόμα πιο σημαντική την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε η χώρα να μπορεί να λειτουργεί ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας, δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times o Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Τζακ Λιου στην Αθήνα, όπου, όπως αναφέρουν οι FT, θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον οποίο θα παροτρύνει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να βγάλει τη χώρα από τη μακρά ύφεση.

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους – και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή», αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Λιου.

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι ακόμα και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας στη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού προς την Ευρώπη είχε ανανεώσει την έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας

«Πρέπει να επιδιορθώσεις τα θεμέλια για να έχεις μία ισχυρή Ελλάδα», λέει ο κ. Λιου, ο οποίος καλεί τους Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν μεγαλύτερη πρωτοβουλία ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, παραλλήλως με το όποιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους.

Ο κ. Λιου διατυπώνει την εκτίμηση ότι ΔΝΤ και Ευρωπαίοι εταίροι μοιάζουν να έχουν συμφωνήσει πλέον, τουλάχιστον κατ’ αρχήν, σε μία αναδιάρθρωση χρέους που δε θα μειώνει το ποσό που θα επιστραφεί στους πιστωτές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria