Επίθεση στη Γερμανία: Έρευνες για τους δράστες - Τουλάχιστον 8 οι νεκροί - OlaDeka

Επίθεση στη Γερμανία: Έρευνες για τους δράστες – Τουλάχιστον 8 οι νεκροί

Σε ολόκληρο το Μόναχο αναζητά η γερμανική αστυνομία τον δράστη ή τους δράστες των επιθέσεων στο κέντρο της πόλης και ήδη γίνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ενώ ζητείται από τους οδηγούς να μην κυκλοφορούν κυρίως στους μεγάλους περιφερειακούς δρόμους, που περικλείουν την βαυαρική πρωτεύουσα.

Παντού στο Μόναχο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έρευνες γίνονται ακόμα και με ελικόπτερα με στόχο των εντοπισμό του άνδρα ή των ανδρών που αιματοκύλησαν την πόλη λίγο πριν τις 20:00 (ώρα Ελλάδος).

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από την επίθεση επικρατεί σύγχυση στις γερμανικές Αρχές για τον αριθμό των δραστών. Η βαυαρική αστυνομία κάνει λόγο για τρεις δράστες, ενώ η κυβέρνηση στο Βερολίνο για έναν, που ωστόσο είναι άγνωστο εάν είχε συνεργούς.

 

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από αρκετούς χρήστες, ένας άνδρας βγαίνει από fast food και αφού βγάζει ένα όπλο αρχίζει να πυροβολεί κατά του πλήθους.

Δεκάδες πολίτες τρέχουν να κρυφτούν πανικόβλητοι, ενώ ο δράστης σπεύδει στη συνέχεια να εξαφανιστεί. Σε ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται πιθανότατα ο ίδιος άνδρας στην οροφή ενός κτιρίου να δέχεται πυρά από αστυνομικούς και να πέφτει αιμόφυρτος. Στο συγκεκριμένο βίντεο ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει προς τους αστυνομικούς “Είμαι Γερμανός”.

Η βαυαρική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν το θάνατο οκτώ ανθρώπων. Επίσης κάνει λόγο και για μία αυτοκτονία. Πιθανότατα ένας από τους νεκρούς συγκαταλέγεται στους δράστες. Η αστυνομία ήδη κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια όμως δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για ισλαμιστές ή για ακροδεξιούς με τις εκτιμήσεις πάντως να συγκλίνουν προς το δεύτερο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται ισλαμιστές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria