ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταρρίφθηκε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών από F-16 της ΤΗΚ - 17 νεκροί αστυνομικοί στην Αγκυρα - Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σαρώνει τους πραξικοπηματίες! - OlaDeka

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταρρίφθηκε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών από F-16 της ΤΗΚ – 17 νεκροί αστυνομικοί στην Αγκυρα – Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σαρώνει τους πραξικοπηματίες!

“ΣΤΗΡΙΞΗ” ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟΝ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ

του Γιάννη Πετρίδη

Τουρκικό F-16 κατέρριψε επιθετικό ελικόπτερο των πραξικοπηματιών στην περιοχή της Σμύρνης. Eγκυρες πηγές των ελληνικών υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών που τέθηκαν υπ’όψιν του pronews.gr αναφέρουν ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν κερδίζει το παιχνίδι και ανέτρεψε το πραξικόπημα που είχε επιχειρήσει να τον ανατρέψει!

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κιοσέ, που αποστρατεύθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση με ως οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθη!

Επίσης ανακαταλήφθηκε το κτίριο της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης από δυνάμεις  φίλιες στον Ρ.Τ.Ερντογάν!

Στο πραξικόπημα συμμετείχαν δύο μαχητικά F-16 και τέσσερα ελικόπτερα S-60 και AH-1W Super Cobra τα οποία ο Ρ.Τ.Ερντογάν τους απαγόρευσε να προσγειωθούν!

Πάντως ένα ελικόπτερο των πραξικοπηματιών, πολυβόησαν την έδρα του κόμματος ΑΚΡ του προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αγκυρα.

Ηδη συνελήφθησαν οι στρατιώτες που είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν το κτίριο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τελείωσε και η μάχη στο Κοινοβούλιο με νικητή τους κυβερνητικούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα, καταδίκασε το πραξικόπημα! Ο Αμερικανός πρεσβευτής, επίσης, δήλωσε την στήριξή του στην κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν, ενώ προηγουμένως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τ.Κέρι με δήλωσή του “είχε νίψει τας χείρας του” και είχε αφήσει ανοικτοί να αναγνωρίσει τους πραξικοπηματίες!

Πάντως στην μάχη στο κτίριο της τουρκικής αστυνομίας στην Αγκυρα, οι υπερασπιστές του Ρ.Τ.Ερντογάν, μετρούν ήδη 17 νεκρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και ο ιμάμης, πολιτικό πρόσφυγας στις ΗΠΑ, Φ.Γκιουλέν που πρακτικά βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, το… καταδίκασε με δήλωσή του στους Financial Times!

Αυτο το ελικόπτερο έριξε το F-16 την ώρα που πολυβολούσε το πλήθος

 

 

Πηγή: ProNews

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria