ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Μετά από παρεμβάσεις της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Ένα από τα πλέον φιλόδοξα συγκοινωνιακά σχέδια του Υπουργείου Υποδομών περιελάμβανε όλη την Βόρεια πλευρά της Ελλάδας και άφηνε για ακόμη μία φορά έξω την Καστοριά. Το oladeka.com ΕΔΩ και ΕΔΩ από τον Ιανουάριο του 2016 επεσήμαινε την άδικη για ακόμη μία φορά συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στον ακριτικό νομό της Καστοριάς. Κατά το διάστημα αυτό φαίνεται πως το θέμα απασχόλησε σοβαρά και τη βουλευτή Καστοριάς κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία με μεθοδικές κινήσεις και συνεχείς παρεμβάσεις σε ΕΡΓΟΣΕ και υπουργεία κατάφερε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του oladeka.com να πείσει τους αρμόδιους για την σκοπιμότητα του έργου διέλευσης σιδηροδρομικής γραμμής από την Καστοριά.

Οι ράγες θα ενώσουν τη Βόρεια Ελλάδα με την Αλβανία και την Ιταλία. Βέβαια ο κύριος σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταφορά εμπορευμάτων αλλά θα υπάρξουν και επιβατηγά βαγόνια.

Η κα. Τελιγιορίδου ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συνδυασμού της σιδηροδρομικής γραμμής με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αριστοτέλης της Καστοριάς και μετά από συντονισμένες ενέργειες στους αρμόδιους φορείς φαίνεται πως κατάφερε να εντάξει στο συγκεκριμένο project και την Καστοριά. Το όλο έργο θα κατατεθεί ως πρόταση στο διασυνοριακό πρόγραμμα interreg και θα πραγματοποιηθεί με εταίρο την Αλβανία.

Θετική εξέλιξη για την περιοχή μας που μέχρι πρότινος δεν συμπεριλαμβάνονταν στον συγκεκριμένο σχεδιασμό και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ανατρέπει τα δεδομένα μπαίνοντας στο…παιχνίδι.

Μακάρι να είναι η πρώτη φορά που η Καστοριά δεν θα χάσει το τρένο…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria