Ένας μόνος Δήμος δέχεται το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων. Ο Δήμος Καστοριάς! - OlaDeka

Ένας μόνος Δήμος δέχεται το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων. Ο Δήμος Καστοριάς!

Ένας μόνο Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται να δέχεται την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ), σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι εκφράστηκαν ομόφωνα αρνητικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ποιος είναι ο δήμος που δέχεται; Μα ο Δήμος Καστοριάς φυσικά!

Δείτε την απόφαση του Δήμου Καστοριάς ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για τη συγκέντρωση επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή μας: “Αμίαντο μόνο – από την περιοχή μας – στα ΜΑΒΕ και τίποτα άλλο στα Ορυχεία – Δυνατότητα ενταφιασμού αμιάντου κι από άλλες περιοχές (εκτός Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, με την προϋπόθεση αντιστοίχως επικίνδυνα απόβλητα από την περιοχή μας να μεταφέρονται αλλού” . Το θέμα συζήτησης αφορούσε τη γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου επί της συγκεκριμένης στρατηγικής (ΣΜΠΕ) του (ΕΣΔΕΑ).

Δείτε τα σχετικά βίντεο από την απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου και  τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχης  Ενέργειας κα Παναγιωτίδου.

Δείτε την απόφαση ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria