Nεκρή από επίθεση βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία - OlaDeka

Nεκρή από επίθεση βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία

Συνελήφθη ο δράστης

Υπέκυψε στα τραύματά της η Τζο Κοξ, βουλευτής των Εργατικών της Βρετανίας, η οποία πυροβολήθηκε δύο φορές και μαχαιρώθηκε στην εκλογική της περιφέρειας στο Μπέρστολ, της Βόρειας Αγγλίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης την κλώτσησε ενώ το θύμα είχε πέσει στο έδαφος.

Μάλιστα πρόλαβε και τραυμάτισε έναν άνδρα, που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Αργότερα κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συνέλαβαν έναν 52χρονο ως ύποπτο για την επίθεση.

Η 41χρονη μητέρα δύο παιδιών είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Λιντς, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στην ζωή.

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, η εκστρατεία “Stronger In”, που μάχεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα. “Αναβάλλουμε όλες τις εκδηλώσεις για σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με την Τζο Κοξ και την οικογένειά της” ανέφερε στο Twitter.

cox

Την ίδια απόφαση, να σταματήσει δηλαδή για σήμερα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, έλαβε και η επίσημη εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Κοξ, που σπούδασε στο Κέμπριτζ και είναι μητέρα δύο παιδιών, εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο με το Εργατικό Κόμμα το 2015. Είναι γνωστή για το έργο της σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και για τους αγώνες που έχει δώσει για γυναικεία ζητήματα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria