Στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού ανακοινώθηκε κι άλλο μεταπτυχιακό που θα φέρει την Αρχιτεκτονική στην Καστοριά - OlaDeka

Στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού ανακοινώθηκε κι άλλο μεταπτυχιακό που θα φέρει την Αρχιτεκτονική στην Καστοριά

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ: «ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΕΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ»

Νέο Μεταπτυχιακό στην Καστοριά με θέμα : «τις Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» – Αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου η παρουσίαση του γνωστού πλέον Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών στην Καστοριά με θέμα «Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων».  Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Καστοριάς αλλά και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής με έδρα την Κοζάνη.

Η όλη εκδήλωση συντονίστηκε από τον Πρόεδρο ΤΜΜ & ΜΠΣ/ΠΔΜ κ. Ιωάννη Μπακούρο, ο οποίος διάβασε τον χαιρετισμό των βουλευτών του νομού Καστοριάς και ταυτόχρονα μίλησε για τη δημιουργία και άλλου μεταπτυχιακού αυτή τη φορά με θέμα Αρχιτεκτονικής, αλλά το οποίο θα αποτελέσει στήριγμα και προπομπό για τη δημιουργία αντίστοιχου Αρχιτεκτονικού τμήματος στην Καστοριά..

“Θα κάνετε λιγη ακόμη υπομονή, πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε και θα δείτε ότι όχι μόνο και νέο μεταπτυχιακό στα θέματα Αρχιτεκτονικής θα δείτε στην Καστοριά αλλά και τμήμα Αρχιτεκτονικής θα δημιουργηθεί στην πόλη σας. Ήδη το έχουμε συζητήσει και έχουμε προχωρήσει “, τόνισε. “Πέραν τούτου, σας λέω ότι η Καστοριά σε δύο τρία χρόνια θα είναι πολύ πιο μπροστά γιατί θα έχει την καρδιά των μεταπτυχιακών”, πρόσθεσε. Ο

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, και ανέφερε πως μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να αποκαταστήσουν μια αδικία πολλών χρόνων, αναφερόμενος στην απολεσθείσα Σχολή Αρχιτεκτονικής.  Η δημιουργία του αγωγού ΤΑΠ τον οποίο χαρακτήρισε «αγωγό φιλίας», θα έρθει για να ενώσει με μια συνεργασία. Τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν από αυτό το έργο είναι επτά εκατομμύρια, από τα οποία τα 5.250.000 ευρώ θα διατεθούν προς τον δήμο Καστοριάς.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Καστοριάς  κ. Ανέστης Αγγελής ανέφερε πως από το 2005 περίμεναν να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την Αρχιτεκτονική Σχολή, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και το θέμα δεν ευδοκίμησε.

Αμέσως μετά μίλησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας καθηγητής Αντώνης Τουρλιδάκης και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πολυτεχνείο, λίγοι πόροι, λίγοι καθηγητές και ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις. «Η ιδέα του Μεταπτυχιακού ξεκίνησε από τον Περιφερειάρχη κ.Θεόδωρο Καρυπίδη» ανέφερε ο πρύτανης. Σημείωσε πως πρόκειται για  σημαντικό μεταπτυχιακό καθώς εξελίσσονται οι νέες τεχνολογίες, και τα ενεργειακά μοντέλα όπως το φυσικό αέριο.  Θα είναι ένα κέντρο αειφόρου ανάπτυξης στην Καστοριά, καθώς είναι ήπια ανάπτυξη για την ενέργεια, τον τουρισμό και θα έχει ως στόχο την αύξηση της  επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Για να υλοποιηθεί το Μεταπτυχιακό πρέπει οι φοιτητές που θα έρθουν να έχουν ένα χαμηλότερο ενοίκιο και προπαντός να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον.

Τέλος ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος κ. Γεώργιος Σκόδρας παρουσίασε το πρόγραμμα διδασκαλίας, τις διδακτικές ώρες αλλά και τα μαθήματα που θα διδάσκονται στα τρία εξάμηνα που θα είναι η διάρκεια.

Για την στέγαση του Μεταπτυχιακού αναφέρθηκε το κτίριο του ΤΕΕ αλλά και τα εξής κτήρια: το παλιό αρχοντικό του Παπατέρπου και το 1ο Γυμνασιο Καστοριάς δίπλα στην Κουμπελίδικη.    

Η χρηματοδότηση θα είναι 100.000 κατ” έτος με διάρκεια τα πέντε έτη. Στο πρόγραμμα θα επιλεγούν 40 υποψήφιοι, ενώ προβλέπονται δίδακτρα 4.000 ευρώ τον χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Τουρλιδάκης, πρόθεση της πολυτεχνικής σχολής, αλλά και της περιφέρειας που χρηματοδοτεί τις μεταπτυχιακές σπουδές, είναι «να υπάρξουν υποτροφίες, ώστε οι υποψήφιοι φοιτητές να καταβάλουν μόνο το ήμισυ του κόστους της προβλεπόμενης συμμετοχής τους».

Δείτε ολόκληρη τη παρουσίαση στο video:

 

amalia-tourlidakis-mpakouros karypidhs-oladeka karypidhs1 METAPTYXIAKO-KAST prytanhs-tourlidakhs
1 2 3 4 20160602_192446 AGGELIS ANAGK APOT DIOIK KAR MET METAPTYXIAKO MPAKOUROS-KARYPIDHS-TOURLIDAKHS MPAKOUROS MPAKOUROS1 MPATSOPOULOS-ZAGARAS-METAPTY PAPAD-AGG PLUS-KOUSKOURA SKODRAS TOYRLIDAKHS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria