Στην Ελλάδα αγωγός αερίου στο Βέλγιο αγωγός μπύρας! - OlaDeka

Στην Ελλάδα αγωγός αερίου στο Βέλγιο αγωγός μπύρας!

Ξέραμε τους αγωγούς πετρελαίου, γνωρίζαμε εκείνους τους φυσικού αερίου, τώρα μαθαίνουμε και τον αγωγό… μπύρας

Η εταιρεία «Brugse Zot» σχεδιάζει τη μεταφορά της μπύρας μέσω αγωγού από το ζυθοποιείο στο εργοστάσιο εμφιάλωσης που διαθέτει, προκειμένου να μειωθούν τα φορτηγά που χρησιμοποιούν τους διατηρητέους πλακόστρωτους δρόμους της μεσαιωνικής πόλης

Για όσους αγαπούν να δροσίζονται πίνοντας μπύρα η πόλη Μπριζ στην καρδιά της Ευρώπης είναι ο τόπος που πρέπει να επισκεφθούν. Βρίσκεται στο Βέλγιο και φημίζεται για τα πανέμορφα κανάλια της, για τις παραμυθένιες λίμνες της, τα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια, τα μπαρόκ αγάλματα τους πανύψηλους καθεδρικούς ναούς, ενώ η μυρωδιά της φρεσκοψημένης βάφλας την καθιστά, τοπ προορισμό για τους ταξιδιώτες.

Πλέον η λιλιπούτεια βελγική όαση θα είναι γνωστή και για τον αγωγό μπύρας μήκους τριών χιλιομέτρων που κατασκευάζεται και θα συνδέεται μια ζυθοποιία με το εργοστάσιο εμφιάλωσης.

Η εταιρεία «Brugse Zot» σχεδίαζε αρχικά τη μεταφορά της μπύρας μέσω αγωγού από το ζυθοποιείο στο εργοστάσιο εμφιάλωσης που διαθέτει, προκειμένου να μειωθούν τα φορτηγά που χρησιμοποιούν τους διατηρητέους πλακόστρωτους δρόμους της μεσαιωνικής πόλης.

Ο ιδιοκτήτης του ζυθοποιείου, Χαβιέ Βανέστε, μοιράστηκε την ιδέα του με τους ιδιοκτήτες αρκετών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, με αρκετούς εξ αυτών να δηλώνουν διατεθειμένοι να επενδύσουν στον αγωγό εφόσον αποκτούσαν μόνιμη πρόσβαση σε μία… βρύση.

Η ιδέα μπήκε σε εφαρμογή, με τον αγωγό να κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ, 10% από το οποίο καλύφθηκε από δωρεές πολιτών μέσω crowdfunding. Ανάλογα με τη συμμετοχή τους, οι πολίτες και τα καταστήματα εξασφάλισαν ορισμένα ποτήρια μπύρα την ημέρα… για την υπόλοιπη ζωή τους.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria