Ποια Ευρώπη; - OlaDeka

Ποια Ευρώπη;

Ναούμ Μαρκόπουλος

Το χθεσινό ‪#‎Brexit δηλώνει ότι και το περσινό ‪#‎Οχι. Διότι βλέπουν μπροστά ότι η Ευρώπη υπό τις παρούσες συνθήκες χάνει το Τρένο

– Ή Γερμάνια χρησιμοποιεί την Τσεχία και την Πολωνία ως παραγωγικές δυνάμεις και δεν εντάσσονται στη ζώνη του euro.
– Οι Σκανδιναβικές χώρες επίσης δεν εντάχθηκαν στη ζώνη του euro, καθότι διαθέτουν σωστές υποδομές, ανταγωνιστικά προϊόντα και είναι συμμαζεμένες.
– Ή Ισλανδία βλέποντας τον τρόπο που πήγαν να της επιβληθούν στην αρχή της κρίσης, διάλεξε μόνη της το δρόμο και κατάφερε να βγει από αυτήν καθώς ή κυβέρνηση της επέλεξε να χρεοκοπήσουν οι Τράπεζες και όχι οι πολίτες της, δείχνοντας πυγμή και δίδοντας μαθήματα ποιότητας διαχείρισης. Μετά από αυτά φυσικά υπέβαλλε αίτημα άρσης (άρνησης) συμμετοχής της στη ζώνη του euro.
– Ή Ελβετία και το Λιχτενστάιν ζουν από όλη την Ευρώπη καθώς είναι στο κέντρο αυτής, πλήρως ανεξάρτητες, κρύβοντας καλά τους πελάτες τους από τα τραπεζικά συστήματα των υπολοίπων χωρών που αιμορραγούν.
– Ή Ελλάδα πληρώνει μόνη της την Άμυνα της Ευρώπης (κάποια δις euro) και ξεπουλά το χρυσό της.

Ποια Ευρώπη;

Εάν ήθελε η Ευρώπη να αποτελεί ενιαία και αδιαίρετη ένωση, θα έπρεπε να λειτουργεί ενιαία, ως Ομοσπονδία και να επιβάλλει δημοκρατικά τις ίδιες πολιτικές για όλα τα Κράτη, σε όλους τους τομείς διοίκησης. Φορολογία, Υγεία, Άμυνα, Πρόνοια, Εξωτερικές σχέσεις και Εσωτερική διοίκηση δημοσίων τομέων.

Ένα νόμισμα κι αυτό μισό και ανεξάρτητες πολιτικές από την οποιαδήποτε κυβέρνηση που άλλα λέει κι άλλα κάνει, δεν έχουν όμοια αποτελέσματα για τους πολίτες και δημιουργούν χώρες διαφορετικών ταχυτήτων, οι οποίες με τη σειρά τους επιβάλλονται όπου τις αρέσει.

Ποια ένωση; Ποια δημοκρατία; Ποια ισότητα;
Οι ευκαιρίες, για να είναι ίσες προς όλους, επιβάλλεται να έχουν όμοια χαρακτηριστικά. Εξ’ ολοκλήρου και όχι αποσπασματικά.
Σε ένα τέτοιο κόσμο ή σε μία τέτοια Ευρώπη, με ίδιες αρχές, κανόνες, διοίκηση και αξίες δεν θα έλεγε κανείς #Οχι ή #Brexit.

Όμως, στη σημερινή Ευρώπη και τις σημερινές αξίες, στις οποίες διακυβεύονται μόνο οικονομικά συμφέροντα, χωρίς τον άνθρωπο στο κέντρο των αποφάσεων, όπου το δίκαιο είναι του ισχυρού και όλοι είναι παρτάκηδες και βολεψάκηδες, λίγοι θέλουν να ζουν.
Λίγοι θέλουν να βλέπουν τους Ισλαμιστές να μπαίνουν μέσα στις πόλεις τους, στις γειτονιές τους.
Λίγοι θέλουν να βλέπουν να κλέβουμε τον πλούτο της Αφρικής και μετά να τους πουλάμε νέες κατασκευαστικές εταιρείες και νέα τεχνολογία αφού τους έχουμε βομβαρδίσει προηγουμένως.
Λίγοι θέλουν να βλέπουν να επιβάλλεται embargo στη Ρωσία για γεωπολιτικούς λόγους.

Ποια Ευρώπη;
Την άσπονδη ή την Ομόσπονδη;

Αυτή που ετοιμάζεται να δεχθεί την TTIP;

Κάτι είδαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και ψήφισαν #Οχι.
Κάτι είδαν και οι Βρετανοί που πληρώνουν από τα Ταμεία τους την Ε.Ε. (καθότι πλούσια χώρα με υποδομές που πληρώνει για την ισότητα των υπολοίπων χωρών), από τις πολιτικές της μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στο έδαφος της και ψήφισαν #Brexit.

Λέτε να είναι τυφλοί όλοι όσοι αντιδρούν όταν τους δίδεται λόγος; Διότι μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις τους δόθηκε.
Το μήνυμα δεν ήταν #Οχι ή #Brexit επί της ουσίας αλλά μήνυμα αλλαγής πολιτικών από την εξουσία της Ε.Ε..

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria