Ομπάμα για Ελλάδα: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα πράγματα - OlaDeka

Ομπάμα για Ελλάδα: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα πράγματα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα με τη «διευθέτηση» συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup και αφορά την ελληνική κρίση χρέους.

Με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Τζος Ερνεστ, ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το Eurogroup και η δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση  κ. Έρνεστ διευκρίνισε τη δήλωση του κ. ΟΜπάμα στην Ιαπωνία, τονίζοντας ότι «καθώς η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις με επιτυχία και η Ευρώπη συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ελληνική κυβέρνηση, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε πώς βλέπει ο Λευκός Οίκος το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης χρέους, και τι ακριβώς εννοούσε ο Αμερικανός ηγέτης όταν δήλωσε ότι (η κρίση) έχει λυθεί για ένα «λογικό» διάστημα. Ο κ. Έρνεστ δήλωσε:

«Αυτό που εννοούσε ο πρόεδρος είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έχουν κάνει σημαντική πρόοδο για τη διάθεση της βοήθειας που χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές δημοσιονομικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».

Ο κ.  Έρνεστ πρόσθεσε ότι «αυτό που έχουμε δει από την ελληνική κυβέρνηση είναι μία ειλικρινής δέσμευση να εφαρμόσει κάποιες μεταρρυθμίσεις-κλειδιά που θα βάλουν την Ελλάδα πίσω σε τροχιά βιώσιμου χρέους. Δεν είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί εν μία νύχτα, και σίγουρα έχουν υπάρξει διάφορα σημεία τα τελευταία έξι χρόνια που φαινόταν ότι η σχέση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη θα έπαιρνε τον λάθος δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα “προσέφερε επίσης εύσημα στους ηγέτες της Ευρώπης που έλαβαν αποφάσεις που ίσως να μην ήταν πολύ δημοφιλείς εσωτερικά, αλλά ήταν κρίσιμες ώστε να αντιμετωπίσουν μία σημαντική πρόκληση, που θα είχε επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία».

«Έχει γίνει λοιπόν -κατέληξε ο κ. Ερνεστ- σημαντική πρόοδος και ο πρόεδρος (Ομπάμα) σίγουρα είναι ευχαριστημένος με την τροχιά που έχει λάβει (το ελληνικό θέμα), αλλά πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και οι ΗΠΑ θα είναι εκεί για να υποστηρίξουν ένθερμα τους εταίρους μας στην Ευρώπη καθώς αντιμετωπίζουν αυτές τις σημαντικές προκλήσεις».

Μιχάλης Ιγνατίου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria