Μ. Βρετανία: ουρές στα ανταλλακτήρια για ευρώ και δολάρια! - OlaDeka

Μ. Βρετανία: ουρές στα ανταλλακτήρια για ευρώ και δολάρια!

«Χρυσές δουλειές» κάνουν, αυτές τις ημέρες, τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χιλιάδες Βρετανοί αγοράζουν ευρώ και δολάρια, καθώς φοβούνται ότι οι στερλίνες τους θα χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους, σε περίπτωση Brexit.

Πρόκειται, κυρίως, για πολίτες που έχουν προγραμματίσει μετακίνηση στο εξωτερικό, το επόμενο διάστημα:

«Μου τηλεφώνησε ο πατέρας μου και μου ζήτησε να του κάνω μερικά ευρώ, μήπως και πέσει η στερλίνα, γιατί θα φύγουνε για Ισπανία» λέει υπάλληλος της UBS.

«Θα πάω στο Euro την επόμενη εβδομάδα και χρειάζομαι μερικά ευρώ πριν το δημοψήφισμα» λέει ο οικονομικός σύμβουλος Κρις.

Στο βρετανικό Ταχυδρομείο οι πωλήσεις συναλλάγματος αυξήθηκαν 74%, σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

«Θα πάω διακοπές στην Αμερική στα τέλη Αυγούστου. Σκέφτηκα ότι είναι καλύτερα να πάρω από τώρα τα δολάρια. Δεν είναι μεγάλη συναλλαγή, αλλά αν η στερλίνα καταρρεύσει, μπορεί να μου κοστίσει περίπου εκατό λίρες, οπότε σκέφτηκα να κάνω λίγο ρευστό τώρα.» αναφέρει ο λογιστής Ντέιβιντ.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις συναλλάγματος, στο τμήμα ταξιδιωτικών υπηρεσιών του βρετανικού Ταχυδρομείου, που πραγματοποιεί μία στις τέσσερις συναλλαγματικές συναλλαγές στο Ην. Βασίλειο, εκτοξεύτηκαν κατά 380%

Η προεκλογική περίοδος για το δημοψήφισμα του Brexit υπήρξε περίοδος ισχυρής δοκιμασίας για το βρετανικό νόμισμα, που βρέθηκε σε χαμηλά επτά ετών, στις αρχές του έτους

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria