Βίζα - Θα ξεπεράσουν τα 1.500.000 οι Ρώσοι τουρίστες - OlaDeka

Βίζα – Θα ξεπεράσουν τα 1.500.000 οι Ρώσοι τουρίστες

Μετά τη συνάντηση που είχαν στην Μόσχα ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας, Όλεγκ Σαφάνοφ, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, φαίνεται ότι επιτέλους διευθετήθηκε το θέμα με την βίζα των Ρώσων τουριστών και έτσι η Ελλάδα θα χορηγεί από εδώ και στο εξής θεωρήσεις τριετούς και πενταετούς διάρκειας σε όσους πολίτες της Ρωσίας δικαιούνται να ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση για πλήρη συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού και συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο ρωσικός τουρισμός προς την Ελλάδα. Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργάζονται σε θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού, με κοινές συνεντεύξεις Τύπου για την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των Ρώσων πολιτών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως το σχέδιο ενίσχυσης των ελληνικών προξενικών αρχών απέδωσε και δεσμεύτηκε πως θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση έως το τέλος του καλοκαιριού. Από την ώρα που ο Ρώσος πολίτης υποβάλει τα δικαιολογητικά του, το χρονικό διάστημα έκδοσης βίζας θα είναι το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μην υπερβαίνει τις επτά εργάσιμες ημέρες, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε πως κάθε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από έναν λαό που λατρεύει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της είναι κέρδος για τη χώρα και την εθνική οικονομία.

Τέλος καλό όλα τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. Πλέον, δεδομένου του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Τουρκία, οι Ρώσοι τουρίστες είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν το 1.500.000!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria