Εξιχνιάστηκε απάτη στην Καστοριά - Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου και μιας 48χρονης  - OlaDeka

Εξιχνιάστηκε απάτη στην Καστοριά – Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου και μιας 48χρονης 

ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ 300€

sillipsi

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς απάτη που διαπράχτηκε σε βάρος 40χρονου στην Καστοριά και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κατά δύο, ενός 56χρονου και μιας 48χρονης για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 13-06-2016 το απόγευμα, ο 40χρονος κατήγγειλε ότι την 08-06-2016 το πρωί δύο άγνωστα άτομα (ένας άνδρας και μια γυναίκα), αφού εισήλθαν σε κατάστημα που διατηρεί ο 40χρονος στην Καστοριά, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι ελεγκτικής Υπηρεσίας, τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ (300€), προκειμένου να μην τον βεβαιώσουν παράβαση.

Ύστερα από μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο 56χρονος ημεδαπός και η 48 ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περίπτωση που θα ζητηθεί συνάντηση σε συγκεκριμένο σημείο επικοινωνήστε άμεσα με τις αστυνομικές αρχές ώστε να ενεργήσουν σχετικά για τη σύλληψή τους.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria