Καστοριά - Γιορτή για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2015-2016 και της δράσης - OlaDeka

Καστοριά – Γιορτή για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2015-2016 και της δράσης

Κέλετρον Αγάπη για το παιδί

«Γιορτή για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2015-2016 και της δράσης «Μια ζεστή αγκαλιά για το παιδί» του «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί»- Απολογισμός αποτελεσμάτων έργου της πιλοτικής λειτουργίας του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών».

  Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του σχολικού έτους 2015-2016, ο εθελοντικός οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί», διοργάνωσε την 10-06-2016, μια όμορφη παιδική γιορτή, με μουσική, χορό, τραγούδια και απονομή επαίνων, για τα δεκαπέντε (15) παιδιά σε ανάγκη, που παίρνουν μέρος στην δράση «Μια ζεστή Αγκαλιά για το παιδί», και συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών» που δημιούργησε ο οργανισμός μας στην Καστοριά.

Από τον μήνα Φεβρουάριο του 2016 έως τέλος  Ιουνίου, δεκαπέντε (15) παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, 5-12 ετών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων (παιδιά μονογονεϊκών, πολύτεκνων οικογενειών, με γονείς ανέργους κλπ.) είχαν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (σίτιση, μαθησιακή υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση), στη Λεωφόρο Χλόης, στον οικισμό των Νέων Εργατικών Κατοικιών, σε κατάλληλο χώρο που ευγενικά μας παραχώρησε ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος (Κέλετρον).

Το έργο, με την πολύτιμη βοήθεια δέκα (10) εθελοντών του οργανισμού μας, φοιτητών/τριών Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστοριάς, προσέφερε στα ωφελούμενα παιδιά μας, δύο ημέρες κάθε εβδομάδα, 78 ώρες μαθησιακής υποστήριξης, 102 ώρες δημιουργικής απασχόλησης, ενώ προσφέρθηκε και σίτιση στα παιδιά που έλαβαν μέρος στην δράση (1.080 μερίδες φαγητού), παρασκευασμένες από τις εθελόντριες μαγείρισσες (θείες), του οργανισμού μας, ευγενική προσφορά-χορηγία εταιριών του Νομού μας (αρτοποιεία, κρεοπωλεία, κλπ.). Επίσης, διεξήχθησαν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στο Γ. Νοσοκομείο Καστοριάς, καθώς και στα ιατρεία εθελοντών Παιδιάτρων, σε αρκετά από τα ωφελούμενα παιδιά. Ακόμα, κατά την διάρκεια του έργου πραγματοποιήθηκε Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά μας την 11-03-20016, καθώς και μία ψυχαγωγική-εκπαιδευτική εκδρομή στο Δασάκι της Μεσοποταμίας την 14-05-2016.

Μέσα από την συμμετοχή τους στο έργο και την μαθησιακή υποστήριξη που έλαβαν τα παιδιά, βελτίωσαν τις σχολικές τους επιδώσεις και καλλιέργησαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, γεγονός που διευκόλυνε την ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και μακροπρόθεσμα στην τοπική κοινωνία. Μέσα από την δημιουργική απασχόληση, με την βοήθεια των εθελοντών-εμψυχωτών αναπτύχθηκε η συνεργασία, η ομαδικότητα και η δημιουργικότητα των παιδιών. Μέσα από τις ψυχοκινητικές ασκήσεις, τις κατασκευές και το ομαδικό παιχνίδι, κατάφεραν ν ’αναπτύξουν την εμπιστοσύνη στην ομάδα που συμμετείχαν, να κάνουν νέους φίλους και να αλληλοεπιδράσουν με τα άλλα συνομήλικά τους παιδιά.

Καθ’ όλη την διάρκεια του έργου λειτούργησε και κοινωνική υπηρεσία παροχής εξατομικευμένης στήριξης, με αποτέλεσμα την διασύνδεση των ωφελούμενων οικογενειών με άλλες υπηρεσίες και φορείς για την κάλυψη των αναγκών τους και την διευθέτηση των πρακτικών τους ζητημάτων, ενώ τους δινόταν η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ατομικές συνεδρίες με την Ψυχολόγο μας και την Κοινωνική μας Λειτουργό.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας, στην συντονίστρια του προγράμματος, εθελόντρια, μέλος του Δ.Σ, Ντίνα Δράτσα, στις εθελόντριες/τες φοιτήτριες/ες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστοριάς, Έλλη Κύρου, Ειρήνη Χοντάι, Κατερίνα Γαϊτανίδου, Αλεξάνδρα Κορτσάρη, Πηνελόπη Τσέτσου, Γιώργος Μανδελενάκης, Άρτεμις Αλίκα, Βαλέρια Μίτεβα, Κωνσταντίνα Κυρκούση που υλοποίησαν τις δράσεις μαθησιακής υποστήριξης και δημιουργικής απασχόλησης,  στις εθελόντριές μας Ψυχολόγο Γεωργία Μαλέα και Κοινωνική Λειτουργό Σοφία Γρηγοριάδου, που υλοποίησαν την δράση της κοινωνικής υπηρεσίας παροχής εξατομικευμένης στήριξης στους γονείς και στα παιδιά, στις εθελόντριες μαγείρισσες (θείες), Νόνη, Κατερίνα, Ειρήνη.

Στα καταστήματα που με γενναιοδωρία μας προμήθευσαν τρόφιμα για την σίτιση των παιδιών 1)  Τα S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, 2)  Τα S/M LIDL, 3) Τα S/Μ Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, 4) Το  Super Market ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, 5) Το Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο ΥΦΑΝΤΊΔΗΣ, Χιλιόδεντρο Καστοριάς, 6) Το Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο «Αρτονοστημιές» του κύριου ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνου, στη Χλόη Καστοριάς, 7) Το Αρτοποιείο «Θεά Δήμητρα» του κύριου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στην Καστοριά, 8) Το Αρτοζαχαροπλαστείο «Ίρις» του κύριου  ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ Θωμά, στην Καστοριά, 9) Το Κρεοπωλείο «Αμινοξέα» του κύριου ΣΑΒΟΥΛΙΔΗ Σάββα, στην Μεσοποταμία Καστοριάς, 10) Το Κρεοπωλείο «ΓΕΡΜΑΣ ΦΑΡΜ» του κύριου ΣΑΝΑΤΣΙΟΥ Σάκη, στην Ν. Λεύκη Καστοριάς, 11) Το Κρεοπωλείο του κύριου ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ Δημήτριου, στο Χιλιόδεντρο Καστοριάς, 12) Το Κρεοπωλείο του κύριου ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ Άρη, στη Σκαπέρδειο Αγορά.

Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε !!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Νικολόπουλος Γεώργιος

10438568_1653489631580009_6161673636196837151_n 13479440_1228355987205032_1874056334_n

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria