Αξιοθέατο της πόλης έχει γίνει το αυτοκίνητο που βούτηξε στη λίμνη - OlaDeka

Αξιοθέατο της πόλης έχει γίνει το αυτοκίνητο που βούτηξε στη λίμνη

Σε απόλυτο αξιοθέατο για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Καστοριάς έχει αναδειχθεί το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε σε κινηματογραφική βουτιά μέσα στη λίμνη σήμερα το μεσημέρι.

Όλοι θέλουν να το δουν από κοντά, να το φωτογραφίσουν και να εκφράσουν ερωτήματα και εκδοχές για το πως συνέβη. Τι ακριβώς έγινε και οδήγησε το ΙΧ μέσα στα νερά της Ορεστιάδας;

Πως μπόρεσε και καβάλησε ολόκληρο πεζοδρόμιο – κράσπεδο και έφτασε τόσο μακριά μέσα στη λίμνη; Τεχνική βλάβη; Λάθος ή απρόσεκτος χειρισμός; Ξαφνικό «πέταγμα» οχήματος, πεζού ή ζώου μπροστά στο αυτοκίνητο που τρόμαξε την οδηγό; Ομιλία στο κινητό; Συνδυασμός αυτών;

Ο καθένας έχει και από μια εκδοχή και πολλά ερωτήματα.

Άλλοι πάλι, «ψάρευαν» αντικείμενα που είχαν…ξεφύγει από το όχημα και επιδίδονταν σε αυτό το ιδιότυπο, ψιλοπλιατσίστικο κυνήγι.

Το σίγουρο είναι ότι η οδηγός είχε άγιο καθώς κατάφερε να εξέλθει ψύχραιμα και έγκαιρα από το όχημα (πριν αυτό βουλιάξει) και να φτάσει σώα και αβλαβής στην ξηρά.

Το επίσης μεγάλο ευτύχημα είναι ότι τη στιγμή της στραβοτιμονιάς και της…εκτόξευσης, δεν περνούσε από το συγκεκριμένο πολυσύχναστο σημείο του παραλιακού πεζοδρόμου κανένας πεζός… Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε το τι μπορούσε να γίνει.

Ανεξαρτήτως του τι οδήγησε το συγκεκριμένο όχημα σε αυτή την τρελή πορεία, οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους εαυτούς μας σχετικά με την ώρα της οδήγησης. Απόλυτη συγκέντρωση στο δρόμο, όχι ενασχόληση με κινητά και άλλες δραστηριότητες που αφαιρούν την δέουσα προσοχή και σεβασμός στη ζωή. Τη ζωή τη δική μας αλλά και των άλλων. Οδηγών και πεζών…

Υ/Γ Ο δήμος Καστοριάς θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια ριζοσπαστική κίνηση. Να συνεννοηθεί με την ιδιοκτήτρια και να αφήσει μέσα στη λίμνη το αυτοκίνητο. Να το καταστήσει αξιοθέατο μιας και οι περιπατητές ήδη το έχουν αξιολογήσει ως τέτοιο. Σαν το ναυάγιο της Ζακύνθου ένα πράμα…  Με διπλό χαρακτήρα, τουριστικό πόλο έλξης και εκπαιδευτικό ως παράδειγμα αποφυγής….

3

4

5

IMG_7675

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria