Αγώνες Grass Skiing στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου; - OlaDeka

Αγώνες Grass Skiing στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου;

Δημήτρης Νατσούλης

«Όταν ολοκληρωθεί η χωματουργική βελτίωση με μηχανήματα της Περιφέρειας και με δεδομένο το ότι η πίστα του Βιτσίου είναι μια από τις πιο πράσινες της χώρας, ίσως μας δώσει την επιπρόσθετη δυνατότητα φύτευσης (κάτι σαν γκαζόν).

Η φύτευση θα έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα

1) Θα «πρασινίσει» ακόμα περισσότερο όλη αυτή η έκταση με ότι σημαίνει αυτό σε οικολογικά και αισθητικά αποτελέσματα.

2) Η φύτευση θα συγκρατεί πλέον τα χώματα διατηρώντας έτσι την καλή επιφάνεια στις πίστες και

3) Ίσως δοθεί η δυνατότητα χρήσης του κέντρου και σαν πίστα (η πρώτη στην Ελλάδα) για το “Grass Ski” πoυ είναι το νέο άθλημα, ιδιαίτερα προωθούμενο και από την Διεθνή Ομοσπονδία του Σκι (FIS) και που ταυτόχρονα θα μεγαλώνει τις περιόδους λειτουργίας του κέντρου.»

 

Αυτά είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε προηγούμενο θέμα ο πρόεδρος του Σ.Χ.Ο.Καστοριάς, κ. Γιώργος Νικητίδης στον antennes.gr σχετικά με την επιπρόσθετη φύτευση που σκοπεύει να κάνει ο Σύλλογος και τα οφέλη που θα έχει αυτή για το Χιονοδρομικό Κέντρο. Μέσα στα θετικά, ο πρόεδρος του Σ.Χ.Ο.Κ. ανέφερε και την πιθανή διεξαγωγή αγώνων Grass Skiing, γεγονός που θα φέρει επιπρόσθετα οφέλη στον νομό μας.

 

Τι είναι όμως αυτό το ανερχόμενο άθλημα που πιθανόν να δούμε αυτή τη σεζόν στην πίστα του Βιτσίου;
Το Grass Skiing είναι ουσιαστικά σκι στο…γρασίδι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αθλητές που μετά το τέλος της χειμερινής σεζόν, κάνουν grass ski, διότι αν μη τι άλλο είναι μία μέθοδος που τους κρατάει συνεχώς σε φόρμα, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Το Grass Skiing εφευρέθηκε το 1966 από τον Richard Martin στη Γερμανία. Το εν λόγω άθλημα δημιουργήθηκε αρχικά ως μέθοδος εκπαίδευσης για τους σκιέρ πριν από τη χειμερινή περίοδο. Δύο χρόνια αργότερα, ο Martin παρουσίασε τη νέα παραλλαγή του σκι στην περιοχή Vosges της Γαλλίας.

Τα σκι για το γρασίδι είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να γλιστρούν στο χόρτο και να δίνουν την δυνατότητα στους αθλητές να μπορούν να προπονούνται με ασφάλεια.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο εξωτερικό το Grass Ski είναι αρκετά διαδεδομένο, καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πολλά Τουρνουά, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει διεξαχθεί κάποιο πρωτάθλημα Grass Skiing και αν όντως αν μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό που σαν όραμα του ΣΧΟΚ και του ίδιου προσωπικά του προέδρου, κ. Νικητίδη περί αγώνων Grass Ski στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου) τότε το θα μιλάμε για Πανελλήνια πρωτιά!

Τέλος, ο Σ.Χ.Ο.Κ. προγραμματίζει την διεκδίκηση και ενός μεγάλου αγώνα Roller-Skiγια το επόμενο καλοκαίρι, η προετοιμασία του οποίου ξεκινάει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

a00000001111111111111

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria