Οι διαρρήξεις στη Μητροπόλεως - OlaDeka

Οι διαρρήξεις στη Μητροπόλεως

Ρεπορτάζ

Δηλώσεις της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου «Ομόνοια» Θωμαΐς Λιόγανου

Διαρρήξεις  σημειώθηκαν  σε καταστήματα της οδού Μητροπόλεως . Οι δράστες  σύμφωνα με πληροφορίες , προσπάθησαν να   παραβιάσουν  κλειδαριές από  επτά καταστήματα, κατάφεραν όμως να εισέλθουν σε  δυο από αυτά και να αποσπάσουν  χρήματα , ακόμα και  φρούτα από οπορωπαντοπωλείο. Τις διαρρήξεις διαπίστωσαν οι καταστηματάρχες τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας όταν πήγαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος του  πολιτιστικού συλλόγου «Ομόνοια»  Θωμαΐς Λιόγανου  επισημαίνοντας για μια ακόμη  φορά την  «εγκατάλειψη του ιστορικού κέντρου».

4-3-a

« Δεν υπάρχει κανένα όραμα για την περιοχή η οποία είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης. Αν υπήρχαν πολιτιστικές ευαισθησίες – όπως   σε άλλες πόλεις- έπρεπε να το  σεβαστούν, να το  διατηρήσουν και να προσπαθήσουν να το ανεβάσουν, αντί να το  υποβαθμίζουν συνέχεια.

Δεν κατηγορώ τη σημερινή δημοτική αρχή. Το πρόβλημα το είχαμε και το έχουμε με όλους όσοι  ανέλαβαν και τα προηγούμενα χρόνια. Κανείς  δεν είχε όραμα γι΄αυτή την περιοχή.

Με τη σημερινή δημοτική αρχή συναντηθήκαμε αρκετές  φορές, πήραμε πάρα πολλές υποσχέσεις , τίποτα δεν έγινε. Ζητάμε από όλους να προσέξουν περισσότερο  την περιοχή». Τόνισε η κ. Λιόγανου.

Αναφέρθηκε  επίσης στο   εκκλησιαστικό  μουσείο   που  επρόκειτο να  στεγαστεί σε διατηρητέο  της οδού Μητροπόλεως   την αποκατάσταση του οποίου είχε αναλάβει η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς και στη  συνέχεια η Περιφέρεια  Δυτικής  Μακεδονίας και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει φθορές.

2-8«Αν αυτό  λειτουργούσε, το ιστορικό κέντρο  θα  δεχόταν πολλούς επισκέπτες οι οποίοι θα ερχόταν  για να δουν το μουσείο. Δεν έχουμε επίσης μια αίθουσα για τη  διοργάνωση  εκδηλώσεων. Γιατί  δεν γίνεται το πνευματικό κέντρο  να αποκτήσει όχι μόνο η περιοχή αλλά όλη η πόλη μια ωραία αίθουσα;». Ανέφερε.

Το  διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου « Ομόνοια», σκοπεύει να συναντηθεί με τις διοικήσεις  συλλόγων από το Ντολτσό και το Απόζαρι, προκειμένου  να συζητήσουν τα προβλήματα του ιστορικού κέντρου και να λάβουν κοινές αποφάσεις.

Ε.Ψ.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria