Reuters: Απίθανο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου - OlaDeka

Reuters: Απίθανο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ»

Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ενώ δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

Οι πηγές αναφέρουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Κάνουμε αργή πρόοδο» δήλωσε μία πηγή. «Δεν περιμένω τελική συμφωνία κατά την συνάντηση στις 9 Μαΐου. Είναι πολύ νωρίς. Θα πρέπει να περάσουν μερικές εβδομάδες».

Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η μορφή και το περιεχόμενο των μέτρων έκτακτης ανάγκης, στα οποία αντιστέκεται η Ελλάδα, πρόσθεσε.

Η πηγή τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να καταλήξουν σε συμφωνία πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου της Βρετανίας όπου θα αποφασίσουν για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αποφευχθεί μία οποιαδήποτε ατμόσφαιρα κρίσης εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, η ίδια πηγή δήλωσε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται την επόμενη δόση των κεφαλαίων μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε δεν υπάρχει η αίσθηση του κατεπείγοντος.

Η δεύτερη πηγή δήλωσε πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, με την Γερμανία, τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο πιστωτή, να υποστηρίζει δημοσίως πως η Αθήνα δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria