Καστοριά - Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές - OlaDeka

Καστοριά – Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Θεοδότα Τσιόπρα

Την συμμετοχή  σε  δυο διαδρομές προτείνει στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς,  στο πλαίσιο της δράσης «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2016», που θα πραγματοποιηθούν  αύριο Πέμπτη 26 Μαΐου κα την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αύριο  Πέμπτη 26 Μαΐου, 9.30 – 12.30,πεζοπορία 2 χλμ στην κοιλάδα του Αλιάκμονα, από τη Ρωμαϊκή Παραβέλα με το «Κοινόν των Ορεστών» και τη Βυζαντινή Διοκλητιανούπολη των Τειχών. στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Ορεστών στο Άργος Ορεστικό(συνάντηση στην αρχαία Παραβέλα, ώρα 9.30), και

Την Παρασκευή27 Μαΐου, 9.30 – 12.30,από το νεολιθικό λιμναίο οικισμό Δισπηλιού (6η & 5η χιλιετία π.Χ.). στις τρεις νεκροπόλεις των ιστορικών χρόνων (8ος – τέλος 4ου αι. π.Χ.)της πεδιάδας της Κρεπενής-με σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων ανασκαφών στην Κρεπενή και πρωτότυπου αρχαιολογικού υλικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό(συνάντηση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Δισπηλιού, ώρα 9.30&στο Αρχαιολογικό Μουσείοστο Άργος Ορεστικό, ώρα 11.30 έως 14.00).

ΕΡΤ 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria