Παραίτηση Θωμαής Σιμώτα από αναπληρώτρια Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς - OlaDeka

Παραίτηση Θωμαής Σιμώτα από αναπληρώτρια Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς

Πλήρης διαφωνία με την ηγεσία του κόμματος

Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και σχετίζονται με την πλήρη διαφωνία μου αναφορικά με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ως προς τον τρόπο εξέλιξης της διαδικασίας ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς

Με την παρούσα επιθυμώ να γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα της αναπληρώτριας γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καστοριάς, την οποία και ανακοίνωσα στα λοιπά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και στον Γραμματέα σε κατ’ ιδίαν συνάντησή μας. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και σχετίζονται με την πλήρη διαφωνία μου αναφορικά με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ως προς τον τρόπο εξέλιξης της διαδικασίας ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Ν.Ε. Καστοριάς η προσωπική και συλλογική απόφαση ήταν πως αυτός ο πολιτικός χώρος οφείλει να δηλώσει ουσιαστικά την παρουσία του και να εκφράσει μία κοινωνική βάση με θέσεις προοδευτικές πραγματιστικές αλλά και καινοτόμες.

Στην εξέλιξη της ιστορίας οφείλουμε να εξελισσόμαστε. Την αλλαγή των πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων  οφείλουμε να ακολουθούμε. Τα μηνύματα της κοινωνίας οφείλουμε να τα προσλαμβάνουμε να τα ερμηνεύουμε να τα υιοθετούμε.

Πίστευα και πιστεύω ότι η μόνη προοπτική του πολιτικού μας χώρου είναι ένα ιδρυτικό συνέδριο δημιουργίας ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως αποφάσισε άλλωστε ρητά και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015.

Η σημερινή ηγεσία του κόμματος αγνόησε την σαφή και ομόφωνη αυτή συνεδριακή απόφαση και συνέχισε να επιδίδεται σε ασκήσεις κομματικής κοπτοραπτικής που άλλο στόχο δεν έχουν παρά τη διατήρηση εν ζωή ενός μικρού κι ελεγχόμενου κόμματος, το οποίο απλώς θα ανακυκλώνει τις πολιτικές καριέρες μιας μερίδας ανθρώπων επιζητώντας πρόθυμους νεροκουβαλητές στα μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων χωρίς ουσιαστικό λόγο και φωνή.

Αν μη τι άλλο η  ηγεσία  όφειλε και οφείλει να “ακούει” τα μέλη του κόμματος γιατί ίσως είναι η κατ’ελάχιστον κοινωνική βάση στην οποία έχει αναφορά. Όφειλε και οφείλει να σέβεται αυτούς τους ανθρώπους που στα δύσκολα κράτησαν την παράταξη.

Σε αυτή την κατάσταση δεν δύναμαι πλέον να συμπράττω και παραιτούμαι

Παραμένω ενεργή πολίτης πάντοτε ιδεολογικά και πολιτικά ενταγμένη στο χώρο της κεντροαριστεράς και πρόθυμη να συμβάλλω στο μέλλον σε κάθε ειλικρινή και δημιουργική προσπάθεια ανασύνθεσης του χώρου που θα συγκινεί την κοινωνία και όχι τους κομματικούς καριερίστες και μηχανισμούς.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοσμά Βαρσάμη και τα λοιπά μέλη της Ν.Ε. αλλά και όλους εκείνους που ήταν συνοδοιπόροι  όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

Θωμαή Σιμώτα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria