Ο Πούτιν στην Ελλάδα - Όλο το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου - OlaDeka

Ο Πούτιν στην Ελλάδα – Όλο το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου

Τι θα συζητήσει με τον Τσίπρα

Κομβικής σημασίας για την ελληνο-ρωσική φιλία η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στη χώρα μας, την Παρασκευή και το Σάββατο, 27 και 28 Μαΐου αντίστοιχα. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται ο Ρώσος πρόεδρος εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η άφιξη του κ. Πούτιν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπολογίζεται στις 15.30 περίπου. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Πούτιν θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, οι οποίες θα καταλήξουν στην υπογραφή διμερών και άλλων συμφωνιών. Στη συνέχεια οι κ.κ. Τσίπρας και Πούτιν θα κάνουν δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ αμέσως μετά ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο, προκειμένου να παραστεί σε ειδική εκδήλωση.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος έρχεται στην Αθήνα για επαφές στο πλαίσιο της οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας με την Ελλάδα. «Ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, περιλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών προγραμμάτων στον ενεργειακό τομέα», πρόκειται να συζητηθούν στη διάρκεια της επίσκεψης, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

 

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, ο Ρώσος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

 

«Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία (…) στο πλαίσιο των εορτασμών το 2016 της χιλιετηρίδας της (μοναστικής) ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Παράλληλη επίσκεψη και από Πατριάρχη Μόσχας

Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς αυτούς.

«Στις 27 Μαΐου, ελπίζω να επισκεφθώ το όρος Άθως και να παραμείνω εκεί έως τις 29 Μαΐου, εορτάζοντας με τους κατοίκους του Αγίου Όρους και πολυάριθμους προσκυνητές τη χιλετηρίδα από την πρώτη αναφορά σε ένα ρωσικό μοναστήρι στο όρος Άθως», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα κ. Κύριλλος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria