Volocopter VC200: Η πρώτη πτήση drone με επιβάτη - OlaDeka

Volocopter VC200: Η πρώτη πτήση drone με επιβάτη

Το Volocopter φέρνει επανάσταση στη βιομηχανία παραγωγής drones, καθώς τοποθετεί πιλότο στο όχημα για πρώτη φορά.

Καθώς τα μικρά drones έχουν κατακλύσει τον κόσμο, ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν πολλές προσπάθειες που θα άνοιγαν νέους ορίζοντες στην σχεδίαση και την κατασκευή των μεγάλων επιβατικών ελικοπτέρων.

Όπως για παράδειγμα αυτό που βλέπουμε στο βίντεο, με την ονομασία Volocopter VC200 και το οποίο όπως φαίνεται έχει διαρρήξει κάθε σχέση με την συμβατική σχεδίαση των ελικοπτέρων.

Έτσι αντί για τους κλασικούς δύο ρότορες το γερμανικό αυτό ελικόπτερο έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 18 μοτέρ με αντίστοιχους έλικες, προσαρμοσμένους σε μία μεγάλη στρογγυλή υπερκατασκευή πάνω από την καμπίνα των επιβατών.   Όπως λένε οι πρώτοι πιλότοι που το πέταξαν είναι ιδιαίτερα σταθερό, και μοιάζει να αιωρείται στον αέρα λες και βρίσκεται προσγειωμένο στο έδαφος.

Μάλιστα μπορεί να περάξει και αυτόνομα, χωρίς την επέμβαση του πιλότου, με τηλεχειρισμό.

Το ενδιαφέρον της σχεδίασης είναι ότι ακόμα και αν υπάρξουν κάποιες βλάβες στους κινητήρες, το ελικόπτερο μπορεί να συνεχίσει να πετάει.

Ενώ έχει την δυνατότητα να προσγειώνεται πάντα με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα, ακόμα και αν πλησιάζει να ξεμείνει από καύσιμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέου τύπου ελικόπτερο το οποίο μοιάζει σχεδόν αδύνατον να πέσει, παρά μόνο μετά από λάθος ή δολιοφθορά. Προς το παρόν η τιμή που ανακοινώνει η γερμανική εταιρία που το κατασκευάζει είναι στις 200.000 λίρες Αγγλίας ενώ όπως υποστηρίζει η εταιρία θα είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή προς τα τέλη του έτους.

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή εξέλιξη των drones, προβλέπεται η αύξηση της  χρήσης ηλεκτρονικών εναέριων οχημάτων, συγκριτικά με ελικόπτερα που κινούνται με φυσικό αέριο στο άμεσο μέλλον.

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria