Τι δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου κατά την επίσκεψη Σταθάκη στην FEA - OlaDeka

Τι δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου κατά την επίσκεψη Σταθάκη στην FEA

“Oι φορείς της γουνοποιίας να αφήσουν το παρελθόν και τις αντιπαραθέσεις”

Δείτε τι δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου κατά την επίσκεψη της στην 6η διεθνή έκθεση γούνας Fur Excellence In Athens όπου συνόδεψε τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, και τον Γ.Γ. Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη.

Η κα Τελιγιορίδου ανέφερε τα εξής:

“Ο τόπος μας ο νομός Καστοριάς όπως και η περιοχή Βοΐου στην Κοζάνη είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς τόπους της Ελληνικής επικράτειας. Εκτός όμως του ότι είναι παραγωγικός, έχει καθαρά εξωστρεφή παρουσία. Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος της γουνοποιίας είναι πάρα πολύ σημαντικός για μας γιατί προσφέρει στην Ελληνική οικονομία σε περιόδους όπου ο κλάδος βρίσκεται σε ανάπτυξη με βάση τις διεθνείς συνθήκες, συνάλλαγμα που τον φέρνει στην πρώτη θέση, και σε περιόδους κρίσης στη χειρότερη περίπτωση είμασταν στην τέταρτη θέση εισαγωγής συναλλάγματος από το εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας κλάδος που η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Θέλω να πω ότι νομίζω πως έχουμε μια άψογη συνεργασία με τους φορείς της γουνοποιίας και τα αιτήματα τα οποία τίθενται στην ελληνική κυβέρνηση, πράγματι ένα-ένα υλοποιούνται.

Να αναφέρω χαρακτηριστικά το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με τις βίζες με τη Ρωσία, ήδη γίνεται όλη η διαδικασία από το υπουργείο εξωτερικών και από οχτώ (8) σημεία που υπήρχαν μέχρι τώρα γίνονται τριάντα (30) σημεία που μπορούν να δίνουν τη βίζα στους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας και με το γεγονός ότι η γουνοποιία στο 95% στηρίζει τη δράση της στην εξαγωγική δραστηριότητα με τη Ρωσία, αυτό νομίζω δίνει μια πολύ θετική εξέλιξη όσον αφορά στο πως θα εξελιχθεί ο δικός μας κλάδος  τα επόμενα χρόνια.

Θέλω να πω επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ήδη στηρίξει μέσω του οργανισμού Enterprise Greece με την επιχορήγηση που έχει δώσει και στους δύο συνδέσμους σε παρουσία σε εκθέσεις στο εξωτερικό.

Πιστεύω ότι το υπουργείο οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού του οποίου τον υπουργό έχουμε την τιμή σήμερα να φιλοξενούμε σ αυτή την έκθεση ήδη έχει δείξει δείγματα γραφής και με τον γενικό γραμματέα τον κ. Λόη Λαμπριανίδη και με τον γενικό γραμματέα εμπορίου τον κ. Αντώνη Παπαδεράκη τον οποίο νομίζω από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον θα ήθελα να ευχαριστήσω για όλη την συμπαράσταση όλο αυτό το διάστημα προς το νομό μας και θέλω όμως να τονίσω κάτι.  Σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες όπου η γουνοποιία βρίσκεται σε σκαμπανεβάσματα ιδιαίτερα με αυτά που συμβαίνουν με τις τιμές των γουνοδερμάτων, με την τιμή του Ρουβλιού και όλα αυτά, θα πρέπει ο κλάδος να είναι ενωμένος.

Από αυτή λοιπόν εδώ την έκθεση εγώ θέλω να δώσω ένα μήνυμα ότι θα πρέπει οι φορείς της γουνοποιίας να αφήσουν το παρελθόν και κάποιες αντιπαραθέσεις που πιθανόν υπήρχαν και να ενωθούμε ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής γιατί η επιτυχία ή η αποτυχία τους θα μας αφορά όλους. “

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria