ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΕ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - OlaDeka

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΕ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Έχουν προκύψει, ανακοινώσεις καταγγελίες και αναφορές

Δείτε τις δυο επιστολές που εξέδωσε ο περιφερειακός συνδυασμός » ΕΛΠΙΔΑ » αλλά και την σκληρή απάντηση του Θ.Καρυπίδη

Σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός;

Ένα αναπάντητο ερώτημα απ΄ την Περιφερειακή Αρχή

Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα αναπάντητο και ίσως καθοριστικής σημασίας ερώτημα υπάρχει σήμερα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ποιόν ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής πιστώθηκε ένα ποσό που προερχόταν από δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς;

Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή.

Στα πλαίσια της άσκησης του αντιπολιτευτικού ρόλου που ανέθεσαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας στο συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ, δεν προβλέπεται μόνο η άσκηση κριτικής αλλά και ο συνεχής και συστηματικός έλεγχος των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής.

Έτσι, διατρέχοντας πρόσφατα τις αναρτήσεις της Περιφέρειας μας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εντοπίσαμε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία υπήρχε κάτι το παράδοξο.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής γινόταν αποδεκτή μια δωρεά από την Τράπεζα Πειραιώς προς την Περιφέρειά μας, η οποία και επρόκειτο να κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Και εδώ δημιουργήθηκε το ερώτημα.

Ποιός είναι αυτός ο λογαριασμός που δεν συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα των τραπεζικών λογαριασμών της Περιφέρειας;

Η αντίδραση μας ήταν άμεση. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία απευθύναμε στις 16-3-2016 σχετικό ερώτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να λάβουμε μια απλή και ξεκάθαρη απάντηση.

Απάντηση λάβαμε στις 31-3-2016, η οποία όμως μόνο ξεκάθαρη και απλή δεν είναι. Γιατί μπορεί να λέει πως το ποσό της δωρεάς θα διατεθεί «για την κάλυψη δαπανών δημοσίων σχέσεων γραφείου Περιφερειάρχη (!) αλλά κυρίως για τη βοήθεια αναξιοπαθούντων πολιτών…», δεν μας αποκαλύπτει όμως σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός. Γιατί άραγε;

Η μη απάντηση σ΄ αυτό το ουσιώδες και σημαντικότατο ερώτημα, δεν μας προβληματίζει απλώς, αλλά μας ανησυχεί πάρα πολύ καθώς επί της ουσίας αποδεικνύει ότι δε θέλουν να απαντήσουν.

Δε θέλουμε σε καμιά περίπτωση να κάνουμε ούτε υποθέσεις, ούτε βέβαια να παραστήσουμε τους μάντεις. Μας ενδιαφέρει η αλήθεια και φυσικά η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η οποία, για να δανειστούμε και μια αγαπημένη λέξη του κ. Περιφερειάρχη, είναι ΠΡΟΤΑΓΜΑ των καιρών και βέβαια απαίτηση των πολιτών.

Γι΄ αυτό και θέλοντας να βοηθήσουμε την Περιφερειακή Aρχή να βγει απ΄ τη δύσκολη θέση στην οποία φαίνεται πως μπήκε, μετά τη ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, όπως μας διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχωράμε στο επόμενο ελεγκτικό επίπεδο και όπου αλλού χρειαστεί, προκειμένου να πάρουμε αυτή την απλή απάντηση.

Σε ποιόν ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να πιστώσει τη δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να διατεθεί «για την κάλυψη δαπανών δημοσίων σχέσεων γραφείου Περιφερειάρχη αλλά κυρίως για τη βοήθεια αναξιοπαθούντων πολιτών…»;

Υ.Γ. Σας επισυνάπτουμε το δικό μας ερώτημα προς το Π.Σ. και την απάντηση που λάβαμε.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

κύριε Πρόεδρε,

Διατρέχοντας στη Διαύγεια αποφάσεις που αφορούν στην Περιφέρειά μας, έπεσε στην αντίληψή μου σχετική Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΟΕ 2417/15 της 28.12.2015), που αφορούσε στην Έγκριση  Αποδοχής Δωρεάς από την Τράπεζα Πειραιώς (συν 1).

Δεδομένου ότι για το θέμα αυτό δεν έχει ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και επειδή όπως γνωρίζετε ο Συνδυασμός μας έχει αποκλειστεί από την εκπροσώπησή του στην Οικονομική Επιτροπή, ανέτρεξα σε αντίστοιχη πράξη στη Διαύγεια άλλων Περιφερειών.

Διαπίστωσα ότι στη γειτονική μας Περιφέρεια, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η αντίστοιχη πράξη αποδοχής δωρεάς από την Τράπεζα Πειραιώς, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου και αποφασίσθηκε μετά από διαλογική συζήτηση, η αποδοχή της δωρεάς και η διάθεσή της για συγκεκριμένο σκοπό (συν 2).

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε, βάση του άρθρ. 16 του Καν. Λειτ. του ΠΣ, να έχουμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

1ο Γιατί δεν ακολουθήθηκε και στην Περιφέρειά μας η ίδια διαδικασία προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς στην ΟΕ δεν εκπροσωπούνται όλοι οι Συνδυασμοί.

2ο Που διατέθηκε η Δωρεά

3ο Επειδή στην ως άνω Απόφαση της ΟΕ γίνεται αναφορά, για κατάθεση του ποσού της Δωρεάς σε συγκεκριμένο Τραπεζικό Λογαριασμό που δεν συμπεριλαμβάνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Περιφέρειας, τους οποίους εκ της θεσμικής μου ιδιότητας γνωρίζω από τη Διαύγεια,  θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε αρμοδίως, που/σε ποιον, ανήκει ο συγκεκριμένος λογαριασμός.

Με εκτίμηση

και ευχές για καλή Σαρακοστή

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :

πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria