«Ναι» του Δήμου Βοϊου στη φιλοξενία 120 προσφύγων, σε πρώην στρατόπεδα σε Τσοτύλι, Νεάπολη, Σιάτιστα και Εράτυρα - OlaDeka

«Ναι» του Δήμου Βοϊου στη φιλοξενία 120 προσφύγων, σε πρώην στρατόπεδα σε Τσοτύλι, Νεάπολη, Σιάτιστα και Εράτυρα

Απίστευτες εικόνες με βρισιές και προπηλακισμούς από δημότες στη Νεάπολη!

“Ναι” στη φιλοξενία 120 προσφύγων, που θα φιλοξενηθούν αναλογικά σε τέσσερα πρώην στρατόπεδα, σε Τσοτύλι, Νεάπολη, Σιάτιστα, Εράτυρα & Πεντάλοφο (ξενώνας) και όχι μόνο σ’ ένα χώρο, εφόσον κι εάν το κράτος εγγυηθεί μια σειρά από προαπαιτούμενα,  αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, στη σημερινή επεισοδιακή συνεδρίασή του, στη Νεάπολη.

 Υπερψηφίστηκε  η πρόταση του δημάρχου Δ. Λαμπρόπουλου, με 14 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 7 όχι με διαφοροποιήσεις στην αιτιολόγηση από Παναγιώτα Ορφανίδου, Β. Σταμπολού, Θ. Γιώτη, Η. Σίμο, Θ. Πίτα, Γ. Μαγιάγκα και Α. Κορδίστα.

13076773_10206205286673019_7603004871636382850_n-600x338

Η παράταξη της κας Ορφανίδου όπως ανέφερε δεν είναι αντίθετη στη φιλοξενία προσφύγων, αλλά με βάση τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, άλλαξε τη στάση που είχε κρατήσει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Μαρτίου, όπου είχε προτείνει φιλοξενία σε πολλούς μικρούς πυρήνες σε όλο το Βόιο, είπε ότι διαφωνεί με τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο στη Νεάπολη, ενώ, όπως επισήμανε η ίδια, από τη στιγμή που o Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ανακοίνωσε πως στη συνολική πρόταση που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, για το θέμα του προσφυγικού, δεν περιλαμβάνεται το Βόιο, πρότεινε το έγγραφο να επιστραφεί πίσω στον κ. Βίτσα.

13055404_10206205287113030_8520710650515082412_n-600x338

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μανώλης Γκάσης αποχώρησε από τη συνεδρίαση πολύ νωρίς, και ενώ στις άλλες συνεδριάσεις είχε προτείνει το στρατόπεδο της Νεάπολης, τώρα είπε ότι είναι αντίθετος.

H πρόταση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, για  φιλοξενία προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία δεν περιλαμβάνει το Βόιο, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς.

Οι κύριοι Γιαννακίδης, Κάτανας και Χριστοφορίδης αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στο Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης και στο πως δίνονται λύσεις στα θέματα της καθημερινότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς, μετέφερε και μια εναλλακτική πρόταση, που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, για να μην έρθουν νέοι πρόσφυγες στη Νεάπολη, αλλά για να μεταφερθούν αυτοί που υπάρχουν στο Κλειστό της Λευκόβρυσης, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Μιχάλη Καραμπατζιά, και συγκεκριμένα στις φωνές κάποιων που τον διέκοπταν, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε σε ρατσιστικές συμπεριφορές και τότε κάποιοι θερμόαιμοι κινήθηκαν εναντίον του, βρίζοντας με χυδαίο τρόπο, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να ανέβει στο πάνελ και να του επιτεθεί.

Απαράδεκτες εκφράσεις ακούστηκαν επίσης από ευτυχώς ελάχιστους ομιλούντες προς το προεδρείο και τους συμβούλους, παρουσία και του Μητροπολίτη, στον οποίο κάποιοι επιτέθηκαν φραστικά λέγοντας, «Του Αγίου Γεωργίου να μην έρθεις στη Νεάπολη», «για την έδρα ήξερες να μιλάς ενώ τώρα όχι»!!!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μοιράστηκε και το παρακάτω φυλλάδιο από την επιτροπή πολιτών Νεάπολης

IMG_20160424_184550-419x600

Δείτε όλη την επεισοδιακή συνεδρίαση που μετέδωσε ζωντανά ο siera fm:

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria